Café The Queen’s Head: “We willen laten zien dat het gay nachtleven in Amsterdam superleuk is”

“Café The Queen’s Head doet dit jaar voor het eerst mee aan het Amsterdam Dance Event (ADE) omdat we graag willen laten zien dat muziek en muzikaal talent een groot onderdeel zijn van het gay nachtleven in Amsterdam”, vertelt dj en Queen’s Head medewerker Jakko ter Borg. De Gaykrant blikt samen met vrijetijdamsterdam.nl vooruit naar het ‘GDE We all dance together’ event tijdens ADE bij The Queens Head. We spraken Jakko ter Borg en GDE initiatiefnemer Benjamin Aillery.

Tekst: Rik Verkaik

“Café the Queen’s Head is één van de oudste gay bars van Amsterdam aan de rand van het red light district. We zijn beroemd geworden door onze wekelijkse drag bingo op dinsdag, maar hebben ook in het weekend veel speciale events. Zo komen er elk weekend dj’s draaien en organiseren we tijdens iedere Koningsdag en Pride Amsterdam een groot straatfeest op de Zeedijk. Ook vieren we 9 november het tweejarig bestaan van onze drag show extraordinaire: ‘Queens in Queens’. Deze maandelijkse ‘drag night’ is enorm populair en geeft bekend en nieuw drag talent een podium”, vertelt Jakko ter Borg namens Café The Queen’s Head.

Jakko ter Borg van The Queen’s Head

Gay nachtleven

Hij vervolgt: “Cafe the Queen’s Head doet dit jaar voor het eerst mee aan ADE als onderdeel van GDE (Gay Dance Event), omdat we graag willen laten zien dat muziek en muzikaal talent een groot onderdeel zijn van het gay nachtleven is in Amsterdam. We willen de gay scene zichtbaar maken en laten zien dat het gay nachtleven in Amsterdam superleuk is, niet alleen voor mensen die zelf gay zijn, maar voor alle mensen die open minded zijn.”

Benjamin Aillery: “We hebben tijdens ADE van woensdag tot en met zaterdag toffe events die bij The Queens Head zullen plaatsvinden. Op woensdag de GDE kickoff ‘We all dance together’ met Ashley Gauthier (CA), Elliott Matos (US), Jeffrey Cheng (US), DJ Lady Deep (NL), Manny Ward (US) en Ultra Naté (US).

Programma

Donderdag verzorgt de Zweedse DJ en MC Terri B (SWE) met het label Carillo Music een geweldige avond samen met OLWIK (SWE), Styv.V & Yannou (Switzerland), Johan Cederblad (SWE), Andre Exx / Troitski, Eric Redd, The Weathergirls (US), bekend van de gay klassieker ‘It’s raining men’, Rod Carillo (SWE), Earth n Days (SK), Tommy Capretto (SWE), Jakko ter Borg (NL) en Norwood (US).

Vrijdag gaan tijdens ‘Local Heroes of House’ de lokale talenten die in Amsterdam en daarbuiten hun sporen hebben verdiend in actie komen. Dat zijn onder andere Gian Battista (Club Church, Tropicali, Escape) en Queen’s Head resident DJ Bo Monde (Lifeball, Church, the Web). Op deze clubavond ervaar je tijdens een showcase de beste muziek van de Amsterdamse gay scene.

Zaterdag sluiten we het ADE programma af met Happy Landings, een feest in airline thema. Daarbij draait het om club classics en dance hits van de jaren 80 en 90 met een moderne twist. Op deze avond nemen Jakko ter Borg (HIM, Backdoor, Milkshake, Church) en Bo Monde je mee op een muzikale reis langs alle klassiekers die we kennen uit de clubs. Monique de la Fressange verzorgt het entertainment”, aldus Benjamin Aillery.

Dit interview verscheen ook op vrijetijdamsterdam.nl 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Café The Queen’s Head: “We willen laten zien dat het gay nachtleven in Amsterdam superleuk is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.