Femmazing ADE Women Only: “It’s gonna be a night we will never forget!”

“De line-up van het ADE feest ‘Femmazing ADE – Women Only’ is in de scene van vrouwelijke dj’s de ‘Crème de la Crème’ te noemen. GirlsMafia, Kimberlee Ramirez, Jennifer Cooke en Femmetastic traden op tijdens events zoals Milkshake, Pride Amsterdam en zelfs Tomorrowland, aldus een trots vertellende Femmazing-directeur Joyce Priem.

Tekst: Rik Verkaik 

Femmazing ADE Women Only, het ‘zwart/gele’ dansfestijn, dat op vrijdag 18 oktober in Escape Deluxe zal plaatsvinden, is alleen toegankelijk voor vrouwen. “Alle bezoekers, DJ’s, fotografen, videograaf en entertainment zijn vrouw”, aldus Joyce Priem.“Femmazing is een evenementenbureau dat zich expliciet richt op lesbische en biseksuele vrouwen. Wij organiseren verschillende soorten evenementen, workshops, lounge party’s, speed dates, toffe feesten en nog veel meer, sky is the limit.

Joyce Priem – oprichter Femmazing

Mooier

Met deze evenementen willen wij vrouwen de mogelijkheid bieden om met elkaar te kunnen connecten, nieuwe vriendschappen te sluiten en misschien wel liefde te vinden. Hiermee proberen wij de nu al mooie community net even wat mooier te maken. Femmazing is opgericht met als achterliggende gedachte dat er meer evenementen en activiteiten moeten komen voor lesbische en biseksuele vrouwen. We vinden het belangrijk om vrouwen de mogelijkheid te bieden om nieuwe connecties te maken met gelijkgestemden, een plek bieden waar zij volledig zichzelf kunnen zijn en kunnen genieten van toffe unieke evenementen. Daarnaast willen we meer zichtbaarheid creëren voor deze vrouwen binnen de LGBTQ+ community. Helaas zijn er nog steeds heel veel evenementen gericht op enkel gay en bi mannen binnen de community. Femmazing wil hier een balans in creëren. Het ideale toekomstbeeld van Femmazing is dat er toch minstens net zoveel evenementen en activiteiten voor de vrouwen zijn als voor de mannen.”

Events

“Naast de oprichtster van Femmazing ben ik ook de eventmanager. Het organiseren en plannen van de events komt dan ook volledig voor mijn rekening. Voorafgaand en tijdens de evenementen werk ik natuurlijk samen met mijn vrouw: Roxanne en nog een aantal dames. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe toffe concepten, bijzondere evenementen bedenken, unieke locaties bezoeken en zoeken naar andere mogelijkheden om vrouwen met elkaar te verbinden.

Vanuit hier is ook femmunity.nl ontstaan, een online community voor les en bi vrouwen, vrouwen kunnen hier volledig gratis een account aanmaken, kennis, verhalen en ervaringen met elkaar delen, vriendschappen creëren en zelfs relaties aangaan. Hier werk ik samen met een professioneel team van 10 redactieleden, allemaal les en of bi vrouwen die een steentje willen bijdragen aan de community.”

Women Only

“Women Only, zoals het woord al zegt, alleen maar vrouwen. Alle bezoekers, dj’s, fotografen, videograaf en entertainment zijn vrouw. De enige mannen die aanwezig zullen zijn, zijn de eventuele personeelsleden van de Escape, denk hierbij aan eventueel barpersoneel en beveiliging.” “Tijdens het Amsterdam Dance Event is het geen gemakkelijke opgave om een locatie voor een evenement zoals deze te vinden. Vaak draait het tijdens het Amsterdam Dance Event om de hele grote evenementen met grote namen zoals onder andere Martin Garrix, Tiesto, Armin van Buuren met gemengd publiek vanuit de gehele wereld.

Hoe gaaf is het dan om met één van de bekendste clubs van Amsterdam: de Escape, samen te mogen werken! De Escape DeLux is een club boven de Escape en kijkt, tijdens ADE, dan ook uit op de grote zaal van de club. Hier zal op dat moment ‘Fedde le Grand Presents: Darklight Sessions’ plaatsvinden. Wij zijn onwijs trots dat Femmazing ADE in deze toffe club, naast deze grote namen kan plaatsvinden, it’s gonna be a night we will never forget!”

Zichtbaarheid

“Tijdens hele grote evenementen zoals bijvoorbeeld ADE, Koningsdag, Pride, zijn er voornamelijk evenementen gericht op gemengd publiek, of binnen de LGBTQ+ community, evenementen gericht op mannen. Wij vinden dat ook de lesbische en biseksuele vrouw de mogelijkheid moet hebben om tijdens dit soort grote evenementen, naar evenementen kunnen gaan die volledig zijn gericht op de vrouw. Een feest waar aan alles is gedacht, de beste vrouwelijke dj’s, de mooiste vrouwelijke entertainment dames, de gaafste dresscodes en de meest fijne open atmosfeer die je je maar kan bedenken, een gevoel van gelijkheid en een plek waar elke vrouw zichzelf mag en kan zijn. Op het moment is deze mogelijkheid nog veel te beperkt, wij werken er keihard aan om dit te veranderen. Een Women Only Festival, waar duizenden vrouwen, van over de hele wereld, naar toe komen is dan ook geen utopie.”

Schitterende line-up

“Deze line-up is in de scene van vrouwelijke dj’s, in dit genre, toch wel de ‘Crème de la Crème’ te noemen. Alle dj’s zijn zeer regelmatig te zien in de vrouwenscene en zeker ook daar buiten, van optredens tijdens Milkshake, Pride Amsterdam en zelfs Tomorrowland doen deze vijf geweldige dj’s wat mij betreft niet onder voor grote namen van mannelijke dj’s in deze wereld”, laat Joyce Priem ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar ADE 2019 Feest Women Only weten.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.