I’m coming out: Glenn

Ik ben Glenn Eilbracht (31) en dit is mijn coming-out verhaal. Het was ingewikkeld. Ik ga even 16 jaar terug in de tijd. Ik zat nog op de middelbare school en werd als kind erg gepest. Hierdoor raakte ik behoorlijk met mezelf in de knoop. Altijd dacht ik dat ik op vrouwen viel. Maar toen ik 16 jaar was, kwam ik er achter dat ik op mannen val. Dat wilde ik in het begin niet toegeven en vertelde mezelf dat het gewoon een fase was. Toen ik voor het eerst met een meisje zoende, gebeurde er van binnen helemaal niets. Op dat moment begon ik echt te twijfelen aan mijn geaardheid.

Biseksueel

Was ik dan biseksueel? Dit heb ik een tijdje gedacht totdat ik een hele leuke jongen ontmoette. Wat er toen gebeurde, had ik nog nooit meegemaakt in de periode dat ik meisjes datete. Ik kreeg een gevoel van warmte en opwinding. In mijn hoofd ging de knop op en wist ik zeker wat ik diep van binnen al wist “ik ben homoseksueel”.

“Ik dacht dat ik gehaat zou worden door alles en iedereen om mij heen”

Moment

Nu kwam voor mij de moeilijkste stap: ik moest uit de kast komen. Ik zat alleen nog maar op mijn kamer en kon mijzelf niet meer zien. Ik kon maar geen goed moment vinden om het aan de buitenwereld te vertellen. Ik dacht dat ik gehaat zou worden door alles en iedereen om mij heen. Zo vaak vroegen mensen aan mij: “heb je al een vriendin?” Altijd ging ik maar mee in dat gesprek. Maar daar moest nu verandering in komen.

Het was op een avond dat mijn moeder beneden zat en ik zat zoals gebruikelijk boven. Ik was verliefd op een jongen en moest het gewoon kwijt. Ik riep mijn moeder en schreeuwde uit dat ik verliefd was op een jongen. Tranen sprongen in haar ogen en bij mij ook.  Haar reactie was dat ik toch dezelfde Glen blijf voor haar. Zij en de rest van de familie wisten het eigenlijk al en vertelden dat ze altijd van mij blijven houden.

De last die van mijn schouders viel, was groot. Eindelijk kon ik mezelf zijn. Me anders voordoen, hoefde niet meer. Iedereen is uniek en dat mag je laten zien. Achterom kijken doe ik niet meer, vooruit kijken maar al te graag!

Glen Eilbracht


Ook jouw coming-out verhaal delen? Mail ons dan op info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.