Roze in Blauw viert 20-jarige jubileum met bijzondere foto-expositie

Roze in Blauw – de politietak die opkomt en zorg draagt voor lesbiennes, transgenders, homo- en biseksuelen – bestaat deze week 20 jaar. “Om dit te vieren, maar ook omdat het de nationale ‘Coming Out Week’ is, staat er de komende twee weken voor het stadhuis in Amsterdam een prachtige expositie met foto’s van 20 jaar Roze in Blauw. “Het zijn vooral foto’s betreffende evenementen waar we met Roze en Blauw zichtbaar aanwezig zijn geweest. Iets wat we heel belangrijk vinden”, vertelt Martin de Jong, die naast zijn functie van politie agent nauw betrokken is bij Roze in Blauw.

Tekst: Rik Verkaik

Vooruitgang

“Met de expositie willen we ook naar mensen buiten Nederland uitdragen, dat we het belangrijk vinden om op te komen en zorg te dragen voor de LHBTI+ gemeenschap. We zijn overigens niet het enige land maar zeker wel vooruitstrevend met dit initiatief. We vinden het belangrijk om in contact te staan met de mensen binnen de LHBTI+ community. Er zijn 140 leden waarvan er dertig zich heel actief inzetten voor Roze in Blauw. Er zijn nog incidenten maar we zien wel vooruitgang. Meer mensen durven aangifte te doen. Dat is een positieve ontwikkeling,” aldus de Jong.

“Er zijn nog incidenten maar we zien wel vooruitgang. Meer mensen durven aangifte te doen.”

Receptie

De expositie is niet het enige waarmee het 20-jarige bestaan gevierd zal worden. “Deze donderdag vindt er in de ambtswoning een feestelijke receptie plaats. Diverse belangenorganisaties voor de transgemeenschap en de burgemeester zijn hierbij aanwezig. We vinden het belangrijk om op te komen voor de transgemeenschap en werken nauw samen met de diverse transorganisaties in de stad”, laat Martin de Jong ten slotte weten.

Dit artikel verscheen ook op vrijetijdamsterdam.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.