Emre Hoogduijn | ProfieLHBT+

Emre Hoogduijn (18) werd geboren in Dordrecht, is een aantal keren verhuisd naar blijf-van-mijn-lijf-huizen, maar woont nu al weer een aardige tijd in Dordrecht, samen met zijn moeder, zusje, broertje en (stief)vader. Emre komt op voor LHBTI+ jongeren op school en in het bijzonder voor LHBTI+ers van niet-westerse afkomst.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik heb een vlotte babbel en kan snel m’n draai vinden bij mensen die ik net heb leren kennen. Ook ben ik erg gemotiveerd en als ik iets wil bereiken dan is het: ‘all eyes on the target’.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb altijd opgekeken tegen de mensen in mijn omgeving, en dan in het bijzonder mijn moeder. Mijn moeder zorgt (en heeft er altijd voor gezorgd) dat haar kinderen alles hebben en haar kinderen alles kunnen doen, dingen die zij nooit heeft gehad of heeft kunnen doen.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik identificeer me als cisgender homoseksuele man!

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Mijn homoseksualiteit speelt een grote rol in mijn identiteit, het is onderdeel van wie ik ben. Dus ja, zo zal ik me dan ook naar de buitenwereld profileren. De hele wereld mag het weten!

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Het meest aantrekkelijke vind ik zelfvertrouwen. En niet van het overgoten zelfvertrouwen dat riekt naar zelfverheerlijking en egoïsme, maar gewoon het soort zelfvertrouwen van,: ‘ja, ik mag er wel zijn!’

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

De geweldige mensen in de gemeenschap die ik heb leren kennen. De gemeenschap zit (meestal, ook niet altijd) zo vol met liefde.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Nageroepen worden op straat of een enkele doodsbedreiging via social media. Ik vertel mezelf dat het er maar bij hoort, maar eigenlijk is het natuurlijk te gek voor woorden.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Er zijn zo veel dingen.. Transzorg, PrEP, zorgen dat paren van het gelijke geslacht niet tegen een bureaucratische rompslomp aanlopen wanneer ze een kindje willen, het doneren van bloed door homomannen. Maar het zit hem toch wel vooral in het veranderen van de gedachtes van de mens.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Herinner mij maar als die vrolijke jongen die niet bang is om op de barricade te springen. Als ik zo de boeken in zal gaan ben ik tevreden!

10) Wat is je motto?

Love wins

 

Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl


•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.