Aisha Scheuer | ProfieLHBT+

Aisha Scheuer (37) is geboren en getogen in Arnhem. Na 15 jaren dansen, zingen en zwoegen in de kinderopvang vond ze een nieuwe uitdaging in de wereld van social media. Haar website Dit is waarom mensen op Twitter zitten is een groot succes! Ze bracht een verzamelboekje uit met tweets en helpt tussendoor ouders met hun nachtbrakende kinderen via haar coachingbureau BEWUST Kindercoaching.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben heel geduldig met mensen. Ik zeg bewust ‘met mensen’ omdat dat zo ongeveer het enige waar ik heel veel geduld mee heb. Ik ben meegaand tot op zekere hoogte, je kunt best ver gaan met me maar ik ben ook ontzettend koppig en als ik iets niet wil dan ben ik heel moeilijk om te praten.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb niet echt voorbeelden in de zin dat ik tegen mensen opkijk of zoals hen wil zijn. Ik benijd iedereen met doorzettingsvermogen en ambities omdat ik dat zelf niet heb. En ik bewonder mijn moeder om hoe ze mij en mijn broer heeft grootgebracht. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn voorbeelden haal uit de verschillende leefwijzes en karaktereigenschappen van mensen die ik onderweg in het leven tegenkom.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben een vrouw en ik val op vrouwen. Ik ben geboren als vrouw maar vroeger wilde ik graag een jongen zijn. Nu, jaren later ben ik tevreden en blij met mijn lichaam, ik accepteer dat ik mannelijke trekken heb maar ik zou niet anders willen. Wellicht voelde ik me vroeger anders omdat ik liever geboren was als jongen maar dat betekent voor mij niet dat ik van geslacht wil veranderen.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee. Ik vind het belangrijk om uit te dragen dat ik mezelf accepteer als persoon. Mijn seksualiteit is daar een deel van maar ik wil het complete plaatje uitdragen. Ik ben niet mijn geaardheid, ik ben niet mijn gender en ik ben niet mijn seksualiteit. Ik wil Aisha laten zien.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Zekerheid, humor en ik hou ervan als iemand zichzelf durft te zijn.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Eigenlijk vind ik niet-hetero zijn helemaal niet zo positief. Het heeft een naam en dat zet mijn liefdesleven in een soort spotlight. Als ik hetero was dan zou het leven makkelijker zijn. Omdat ik dan geen rekening hoef te houden met mensen die tegen mijn geaardheid zijn. Als ik ’s avonds over straat loop met mijn vrouw merk ik toch dat ik minder op mijn gemak ben als ik haar hand vasthoud. Dat komt natuurlijk ook door de ellende die je in de media voorbij ziet komen. Dus het meest positieve aan niet-hetero zijn is de liefde.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Die keer dat we in een pannenkoekenrestaurant werden verzocht om elkaar geen kus te geven omdat dat onsmakelijk was voor de andere gasten. De dag erna stond er een artikel in de krant dat wij elkaar hadden zitten aflebberen. (Het is een oubollig pannenkoekenhuis, ik kan echt wel betere plekken verzinnen.) Dit ging nog dagen door, de krant heeft mij uiteindelijk met voor- en achternaam paginagroot negatief gepubliceerd.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Vind ik een lastige vraag. Gezien mijn frustratie naar de mensen die andere mensen niet kunnen accepteren in welk opzicht dan ook ga ik ‘m niet beantwoorden.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als mezelf. Met al mijn goede en slechte kanten. Mensen gaan een persoon altijd zo romantiseren op een uitvaart, juist die vervelende trekken zijn zo leuk om even te delen.

10) Wat is je motto?

Change what you can, accept what you can’t.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.