Koning roept VN op tot actie voor LHBT+ers

Koning Willem-Alexander riep de wereldgemeenschap in de nacht van 24 september op om in actie te komen voor LHBTI+mensenrechten. In een toespraak voor de Verenigde Naties zei de koning dat hij verheugd is dat steeds meer landen LHBT+ mensenrechten in de wet vastleggen en dat hij hoopt dat die trend zich voortzet.

‘Maar woorden moeten uiteindelijk worden omgezet in daden’, aldus de koning. ‘De strijd tegen discriminatie, of die nou in het openbaar in het verborgene wordt gevoerd, moet op alle continenten worden voortgezet.’

Koning Willem-Alexander bracht op 22 november 2016 een bezoek aan COC Nederland en sprak toen o.a. met internationale LHBT+-activisten. In zijn kerstboodschap van dat jaar sprak de koning zich ook al uit voor LHBT+-mensenrechten. De koning riep bij de VN ook op tot gerechtigheid voor de slachtoffers van de ramp met de MH17 en voor actie tegen klimaatverandering.

Lees hier meer: coc.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.