Rotterdam wil ook eigen monument voor seksuele diversiteit

Een ‘homomonument’. Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Schiedam hebben er al één, maar Rotterdam nog niet. GroenLinks en de PvdA vinden dat er ook in de havenstad behoefte is aan een monument voor seksuele diversiteit.

Tekst: Kenneth Steffers

Erkenning en zichtbaarheid

De Rotterdamse gemeenteraadsleden Peter Jan de Werk (GroenLinks) en Duygu Yildirim (PvdA) concluderen dat de acceptatie van seksuele diversiteit in Rotterdam nog altijd geen vanzelfsprekendheid is. ¨Het hebben van een monument is een erkenning. Het kan steun bieden in goede en slechte tijden en het draagt bij aan de zichtbaarheid van de LHBT+ gemeenschap¨, aldus de raadsleden.

Een monument is een erkenning en draagt bij aan de zichtbaarheid van de LHBT+ gemeenschap

2020

Er wordt al sinds 2016 in de Rotterdamse gemeenteraad gesproken over een monument voor seksuele diversiteit in de Maasstad. In dat jaar dienden GroenLinks en de PvdA al met succes een motie in om een dergelijk monument te verwezenlijken. Nu het Prideweek is in Rotterdam realiseren beide partijen dat er nog niks van terecht gekomen is.

Beide partijen proberen nu druk achter de ketel te zetten en hebben inmiddels vragen gesteld aan het Rotterdamse stadsbestuur. De Werk en Yildirim hopen dat het monument rondom de Rotterdam Pride van 2020 onthuld zou kunnen worden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.