Queers4Climate doet mee aan Klimaatstaking op 27 september

Op vrijdag 27 september sluit de groep Queers4Climate zich aan bij de Klimaatstaking in Den Haag. De LHBT+-groep geeft daarmee gehoor aan de oproep van de scholieren die deze week massaal de straat op gaan.

De missie van Queers4Climate is tweeledig: enerzijds vraagt de groep aandacht voor de armste en meest gemarginaliseerde groepen die wereldwijd als eerste worden getroffen door klimaatverandering. Daarnaast wil de organisatie de LHBT+-gemeenschap in Nederland te mobiliseren voor het klimaat.

Solidariteit

De initiatiefnemers organiseren een duidelijke queer aanwezigheid op de Klimaatstaking: “Eerder hebben scholieren, leraren, wetenschappers, en vele anderen zich al ingezet voor het klimaat. Wij komen daar nu zichtbaar bij, want het gaat ook om onze toekomst. Samen laten deze groepen de vele gezichten van de nieuwe klimaatbeweging zien. We zijn ons ervan bewust dat klimaatverandering, kolonialisme, en de marginalisering van LHBT+ers en mensen van kleur verbonden zijn.”

Solidariteit

Ons voortbestaan hangt af van onze solidariteit”, aldus de initiatiefnemers. “Daarom zullen we op de Klimaatstaking één blok vormen met feministische en de dekoloniale klimaatactivisten om ons hard te maken voor een intersectionele klimaatpolitiek.” Queers4Climate werd begin september opgericht in Amsterdam. Na de Klimaatstaking zal de groep meer acties en bijeenkomsten organiseren.

Volg het Queer blok op Facebook

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.