Lesbische vrouw geslagen en mishandeld met brandende peuk in Rotterdam

Op de Lijnbaan in Rotterdam is vrijdagavond een vrouw mishandeld die met haar vrouwelijke partner uit eten was. Het stel werd lastiggevallen en aangevallen door een agressieve passant. Een van de vrouwen werd meerdere keren geslagen door de man en kreeg ook nog eens een brandende sigarettenpeuk uitgedrukt in haar nek.

Tekst: Kenneth Steffers

Obscene gebaren

Het incident gebeurde rond vier uur op een terrasje aan de Lijnbaan – aan de vooravond van de Rotterdam Pride – die zondag van start is gegaan. De 34-jarige Rotterdammer maakte obscene gebaren naar de vrouwen en opmerkingen over hun seksuele geaardheid.

Mishandeling

In eerste instantie negeerden de vrouwen de man, maar uiteindelijk hebben ze hem aangesproken op zijn gedrag. Daarna liep het volledig uit de hand. De man reageerde uiterst agressief en kwam op de vrouwen afgelopen. Hij drukte een brandende sigarettenpeuk uit in de nek van een van de vrouwen. Ook deelde hij meerdere klappen uit. Daarna nam hij de benen.

Aanhouding

De mishandelde vrouw belde direct met de politie en heeft de 34-jarige man door het stadscentrum achtervolgd. Uiteindelijk wist ze de agenten direct naar de man te leiden. De politie heeft de man daarop kunnen aanhouden. Volgens de Rotterdamse politie blijft de agressieveling voorlopig in hechtenis. Er wordt door de politie uitgegaan van een nieuw geval van anti-homogeweld.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.