Eerste bank voor LHBT+ers opent in 2020

In 2020 wordt in de Verenigde Staten de eerste bank speciaal voor de LHBT-gemeenschap geopend. De initiatiefnemer geeft aan dat het tijd wordt voor een bank die LHBT’s niet discrimineert. Het moet bijvoorbeeld makkelijker worden voor homostellen om een gezamenlijke rekening te openen of voor transgenders om hun naam en geslacht aan te passen. Omdat de helft van de Amerikaanse Staten geen wetgeving kent die LHBT’s beschermen tegen ongelijke behandeling door bedrijven verwacht de bank veel interesse vanuit de doelgroep om een rekening te openen.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.