Sherry-Lee Jansen | ProfieLHBT+

Sherry-Lee Jansen (24) woont en is opgegroeid in Den Haag. Momenteel studeert ze Creative Business International bij Hogeschool inHolland. Naast het studeren is ze muzikaal en bespeelt ze verschillende instrumenten. Met haar muzikale vrienden houdt ze ervan om nummers op te nemen en ze hoopt in de toekomst iets in de muziekbranche te kunnen doen. Haar droom is om een eigen platenmaatschappij op te starten en zo diverse talenten te kunnen bereiken.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben sociaal, creatief, loyaal, charismatisch en zorgzaam. Verder hou ik van een feestje en muziek maken is mijn grootste hobby.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik kijk ontzettend op naar mijn broer. Hij is de enige familielid die mij enorm ondersteund heeft toen ik uit de kast geforceerd werd. Ik ben altijd close met hem geweest en ik geloof dat dit ons alleen maar hechter heeft gemaakt. Naast mijn broer is artiest Kehlani een van de grootste voorbeelden in mijn leven. Ze is niet bang om zichzelf te zijn en komt er ook helemaal voor uit. Ze is niet bang om erover te praten of om het zelfs in haar muziek te verwerken.  

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik identificeer mijzelf als cis vrouw en voel mij seksueel aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen terwijl ik mij romantisch enkel aangetrokken voel tot vrouwen. Het hangt voor mij een beetje tussen het biseksuele en homoseksuele in waar ik een sterke voorkeur voor vrouwen heb.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik vind het niet belangrijk om mezelf zodanig te profileren, echter verhul ik niet mijn seksuele geaardheid of voorkeuren.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Hoewel ik een verzorgd uiterlijk belangrijk vind, val ik toch het meest op karakter.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik ben opgegroeid in een omgeving waar niet-hetero zijn geen optie was. Toen ik uit de kast getrokken werd verloor ik veel vrienden waarvan ik dacht dat ik ze mijn leven lang zou hebben. Good riddance, want de vriendenkring die ik er aan overhield is hechter dan ooit.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Dit is toch religie en de acceptatie vanuit mijn familie. Mijn moeder is streng christelijk en is ook overtuigd dat homoseksualiteit in elke vorm fout is. Dit geeft nog steeds geregeld conflicten en ruzie.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik ben ervan overtuigd dat educatie hier een belangrijke rol in speelt. Ik denk dat een betere educatie en voorlichting ervoor kan zorgen dat het beter geaccepteerd word. Niet alleen voor nieuwe generaties maar ook voor inburgering en oudere generaties.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als een legende.

10) Wat is je motto?

“Tomorrow will be a new chapter in my life. This book is getting interesting”.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.