Minister laat LHBT-vijandige lesmethode onderzoeken

Minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs) laat de Onderwijsinspectie onderzoek doen naar de LHBT-vijandige lesmethode die verschillende islamitische basisscholen gebruiken. Het COC en diverse Kamerleden hadden hier op aangedrongen. COC Nederland is positief over het besluit van Slob.

COC-voorzitter Astrid Oosenbrug riep de Onderwijsinspectie in het programma Nieuwsuur van 11 september op om in actie te komen tegen de lesmethode ‘Help! Ik word volwassen’ van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO). Ook diverse Kamerleden deden die oproep. Minister Slob liet op 12 september weten dat hij de inspectie opdracht geeft om te onderzoeken of de scholen met deze methode over de schreef gaan.

In de lesmethode wordt jonge scholieren voorgespiegeld dat de straf voor homoseksuelen verblinding, een stenenregen en de dood zou zijn, en dat Allah homoseksualiteit zou verafschuwen. Ook transgender personen moeten het ontgelden. De boekjes stellen onder meer dat het volgens de islam niet zou zijn toegestaan dat transpersonen in transitie gaan. Verder stelt de methode dat Allah ‘vrouwen die op mannen proberen te lijken’ zou vervloeken.

Meer informatie via coc.nl 


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.