Salafistische onderwijzers in Nederland: “Homoseksuelen moeten doodstraf krijgen”

Salafistisch-islamitische scholen in Nederland manipuleren hun leerlingen om zich af te keren van de Nederlandse en de westerse cultuur. Joden en homoseksuelen zouden het zelfs moeten bekopen met de dood.

Tekst: Kenneth Steffers

De schokkende resultaten kwamen onlangs boven tafel na een intensief en langdurig journalistiek onderzoek van Nieuwsuur en het NRC Handelsblad onder tientallen Nederlandse salafistische instellingen en scholen.

Doodstraf

Op een aantal islamitisch-salafistische scholen leren kinderen zelfs dat mensen met een ander geloof de doodstraf verdienen. Mensen met een joodse achtergrond zijn binnen het salafisme de grootste plaag, maar ook de LHBT+ gemeenschap moet het ontgelden.

“Er staat een doodstraf op het overtreden van de goddelijke wet, zoals homoseksualiteit”

Een schokkend citaat uit het onderzoek: ¨Er staat een doodstraf op het overtreden van de goddelijke wet, zoals homoseksualiteit. Het feit dat er nu ziektes bestaan zoals aids, die vroeger nog niet bestonden, getuigt volgens de salafitische leer van de wijsheid van de wetgever van het invoeren van een ernstige bestraffing.¨

Den Haag in shock

In politiek Den Haag is geschokt gereageerd op de resultaten van het onderzoek. Klaas Dijkhoff (VVD) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) geven aan de wet te willen aanpassen, zodat er door de onderwijsinspectie kan worden ingegrepen in het informele onderwijs.

Dit informale onderwijs wordt volgens het onderzoek namelijk steeds meer beïnvloed door het salafisme en krijgt steeds meer invloed binnen het islamitisch onderwijs in Nederland. Volgens Nieuwsuur en NRC zijn er minstens vijftig salafistische onderwijsplekken of scholen die sterk door deze stroming worden beïnvloed. Ongeveer duizend kinderen volgen deze islamitische lessen in de avonduren of in het weekend.

Illustratie: (c) Nieuwsuur 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Salafistische onderwijzers in Nederland: “Homoseksuelen moeten doodstraf krijgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.