Levi van Hoorn: “Ik voel mij geen man en wil geen man zijn. Maar ik ben absoluut geen vrouw”

Mijn naam is Levi van Hoorn en ik identificeer mij als X of als M zoals beschreven staat in mijn paspoort. Ik voel mij geen man en wil ook geen man zijn. Maar ben ook absoluut geen vrouw. Ik identificeer mij als non binair, maar word veel liever aangesproken met mannelijke termen. Mijn vriendin en ik zijn een heterostel en ik ben dus de man/ vriend van mijn vriendin.

Family and friends

Mijn familie gaat hier heel goed mee om en zien mij niet als man en ook niet als vrouw. Ze zien mij zoals ik al jaren ben, gewoon als mijzelf. Toch is het voor hen wel even wennen hoor. Zij doen heel erg hun best om nu mannelijke termen te gebruiken, dat lukt aardig. Voor mijn vriendin, wat zeg ik … verloofde, is het ook heel normaal. Zij steunt mij al vanaf het moment dat ik haar leerde kennen en laat mij helemaal vrij in het op zoek gaan naar mijzelf. Dit vind ik heel knap en bijzonder van haar. Toen ik mijn naam veranderde van mijn geboorte (meisjesnaam) naar Levi, vroeg zij zich ook af waarom. Ik koppelde mijn naam erg aan het vrouwelijke en wilde graag meer een neutrale naam.

“Ik koppelde mijn naam erg aan het vrouwelijke en wilde graag meer een neutrale naam”

Mastectomie Donut

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij Stepwork. Na 6 gesprekken werd er een verwijsbrief gestuurd naar de chirurg door wie ik geopereerd wilde worden. Voor ik geopereerd werd droeg ik binders, die mijn borsten platdrukte. Nu heb ik dat niet meer nodig. Aan deze operatie heb ik een litteken over gehouden, wat bij mij past en mijn verhaal weer geeft.  Het grootste verschil qua littekens zit hem in de cup maat en de elasticiteit van de huid. Bij sommige mensen lijkt het alsof er geen litteken is, dat komt dan bijvoorbeeld door dat ze de “donut” operatie hebben ondergaan. Dit is een operatie waarbij er rondom de tepel heen wordt gesneden en daarom heen een ring van huid ongeveer 1 cm bijvoorbeeld wordt weg gehaald en de andere huid weer vast gemaakt aan de tepel. Een foto van “mastectomie donut” geeft iets meer beeld.

Mijn baarmoeder en eierstokken wil ik graag houden, gezien er wel een kinderwens is. Mocht mijn vriendin geen kinderen kunnen dragen, dan kan ik het. Verder hier huisje, boompje, beestje…samenwonen, hond en Netflix. Ik speel akoestische gitaar, en zingen doe ik vooral in de auto. Ben echt mijn stem aan het herontdekken.

“Mijn baarmoeder en eierstokken wil ik graag houden, gezien er wel een kinderwens is”

Boodschap voor onze maatschappij

Iedereen mag leven zoals hij of zij het wil. Leef voor jezelf! Je hebt dit leven maar een keer, dus maak er alsjeblieft het beste van, voor jezelf! En laat anderen daarin ook vrij. Je hebt niets te maken met de keuzes van andere mensen. Iedereen kiest zijn eigen pad, dus doe dat zelf ook. Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor je eigen geluk. Niet iemand anders en ook niet voor dat van iemand anders.

Levi van Hoorn


Dit is de zesde editie van de fotorubriek M / V / X die elke eerste weekend van de maand te lezen is. M / V / X staat voor ‘Man’ of ‘Vrouw’ of ‘Iedereen die zich niet aangesproken voelt door deze binaire indeling. Genderidentiteit en -expressie staan centraal. Beeld en tekst vormen samen de ‘story’ van de betreffende persoon. De Gaykrant werkt voor deze rubriek samen met Dillen Modeling Management, het eerste modellenbureau in Nederland waar genderidentiteit geen issue is. Oprichters David Dillen en Miranda Anker hebben een platform ontwikkeld dat ruimte biedt aan modellen met een verhaal. Het bureau staat voor unieke eigentijdse mensen, mooie gezichten, excentrieke modellen en haarmodellen. 

Dillen Modeling Management is te vinden op Facebook, Instagram en hun website.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.