Regenboogvlag komt uit de kast bij Hogeschool Rotterdam 

Met nog krap 3 weken voor Rotterdam Pride Week maken bedrijven zich steeds verder op voor de festiviteiten. Zo ook Hogeschool Rotterdam. Drie jaar geleden besloot de hogeschool om de regenboogvlag niet te hijsen, dit pakte toen niet goed uit voor de school. Een herhaling willen ze dan ook absoluut niet, maar de regenboogvlag alleen bevat niet alle waardes die de school wil uitstralen. Hier hebben ze een oplossing voor bedacht: een vlaggenontwerpwedstrijd. Hierbij worden studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam uitgedaagd om een Pride vlag te ontwerpen voor Hogeschool Rotterdam. Tijdens Rotterdam Pride Week, op 27 september, zal uiteindelijk de winnende vlag gepresenteerd worden in Theater Rotterdam.

Tekst: Minoesjka Marinisse

Drie jaar geleden besloot Hogeschool Rotterdam om de regenboogvlag niet te hijsen op haar gebouwen. De hogeschoolvlag staat al voor inclusiviteit en dat zou iedereen, los van seksualiteit, religie en ras, welkom moeten laten voelen, zo claimde collegevoorzitter Ron Bormans. Dat dit het niet deed bleek zeker toen de school een bezoek kreeg van #BOOS.

Regenboogwimpel

De jaren hierop besloot Hogeschool Rotterdam om een regenboogwimpel boven de vlag te hangen. Dat dit ook niet de oplossing was, liet de wind wel weten. Daarom heeft Hogeschool Rotterdam er nu voor gekozen om het nog anders te doen. Dit jaar zal er door middel van een ontwerpwedstrijd een ware Hogeschool Rotterdam Pride vlag komen, die zowel de waarde van de hogeschoolvlag als de waarde van de originele regenboogvlag uitstralen. Hogeschool Rotterdam vindt het namelijk belangrijk dat de waarde van de hogeschoolvlag altijd zichtbaar is, ongeacht de vlag die op het dak wappert.

Vlaggenontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstijd wordt in samenwerking met HR Pride georganiseerd. HR Pride is een interne netwerkgroep van Hogeschool Rotterdam die geheel in het teken staat van de LHBT+ gemeenschap. Zo organiseren zij onder andere evenementen en peer coaching specifiek op het gebied van LHBT+. De vlaggenontwerpwedstrijd wordt gevoerd onder de werknaam ‘Regenboogvlag’, omdat Hogeschool Rotterdam op zoek is naar het ontwerp dat de waarden van de regenboogvlag weet te combineren met de waarde van de hogeschoolvlag.

De winnende vlag wordt gekozen door een panel van vijf kritische juryleden; twee studenten en peercoaches voor HR Pride Loek van Buuren en Noëlla Awasai, alumnus en voormalig peercoach voor HR Pride Gunnar Boer, docente en betrokkene bij de expertisegroep inclusiviteit Jessica Shinnick en collegevoorzitter Ron Bormans. De uiteindelijke gekozen vlag wordt in Theater Rotterdam gepresenteerd op 27 september, gedurende Rotterdam Pride Week. De eerste keer dat de vlag daadwerkelijk op de scholen van Hogeschool Rotterdam te zien zal zijn, is op 11 oktober op Coming-Outdag.

Aparte vlag

Het liefst hadden ze gezien dat er geen aparte vlag nodig is om seksuele en genderdiversiteit te omarmen. “Maar zover is de wereld nog niet”, zegt Gunnar Boer van Student Pride NL en oprichter van HR Pride, waar Loek van Buuren de nieuwe voorzitter is. Het duo zit in de jury, die alle inzendingen voor de ontwerpwerpwedstrijd van de nieuwe HR-regenboogvlag beoordeelt.

Meer informatie over de vlaggenontwerpwedstrijd:  www.hogeschoolrotterdam.nl/go/onze-vlag/

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.