Sabrina Pufflijk | ProfieLHBT+

Ik ben Sabrina Pufflijk (28) en ben geboren in Blaricum. Afgestudeerd aan de Sportacademie in Amersfoort en momenteel werkzaam als Management Assistant in hartje Amsterdam. Ik heb een grote passie voor voetbal, socializen, reizen en vooral; eten. Als ex-bartender van de Soho (in Amsterdam) kwam ik veel in contact met verschillende genders en vond dit toch wel zeer fascinerend. Mede hierom vind ik het leuk om LHBT-events en feesten te promoten (zoals Liquid Kiddy, Sidechick etc.) Sinds kort ben ik ook redactielid van het net gestarte femmunity.nl, een site voor en door Les & Bi vrouwen, wat erg interessant is. Voornamelijk hoe vrouwen elkaar kunnen vinden en begrijpen bij bepaalde topics. Ook de events van Femmazing vallen onder deze organisatie.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik zou mezelf omschrijven als zorgzaam, leergierig, sportief, sociaal en respectvol. Waarom? Door de volgende vragen af te gaan komen aspecten van de genoemde eigenschappen terug. Er zullen vast meer goede eigenschappen zijn, maar deze krijg ik het vaakst te horen (mochten mensen mij omschrijven).

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Ik heb niet zozeer 1 voorbeeld. Wel kan ik bepaalde visies of daden van mensen heel erg inspirerend vinden. Wanneer mensen actief, zonder eigen gewin, anderen helpen die het minder hebben en zich inzetten voor gelijkheid. Zoals bijvoorbeeld het gaan naar probleemgebieden om daar de lokale bevolking te helpen, ondersteunen en samen te bouwen aan een toekomst. Daarnaast vind ik mensen die zich inzetten voor beweging en sport, bijvoorbeeld bij kinderen in het buitenland, erg inspirerend. Ik vind zelf sport namelijk erg belangrijk en geloof dat dit bij kan dragen aan een goede ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Het kan zowel dienen als een uitlaatklep, kinderen worden er meer open door, als het leren van doorzettingsvermogen (wat ik ook erg kan waarderen; het positief in het leven blijven staan ondanks bepaalde gebeurtenissen).

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Als vrouw. Qua seksualiteit heb ik soms wel enige twijfel tussen mezelf identificeren als volledig lesbisch of als biseksueel. Wel kies ik momenteel eerder voor vrouwen, maar kan mannen nog steeds aantrekkelijk vinden.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Men ziet het vaak wel aan me, of komen er snel genoeg in een gesprek al achter. Ik verberg niets, maar zou het ook niet direct allemaal aan een vreemde vertellen, net zoals dat je niet in een gesprek hoeft aan te geven dat je heteroseksueel zou zijn.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

In het algemeen vind ik het mooi als mensen oprecht zijn in de zin van zijn wie ze zijn en doen wat ze willen doen, zonder zich druk te maken over de mening van anderen. In een partner vind ik open- en eerlijkheid heel belangrijk. Met name de open uitstraling, de ogen. Ook vind ik zowel plezier en vrolijkheid als het kunnen praten over serieuze onderwerpen aantrekkelijk. Eigenlijk als een soort beste vriend met wie echt alles bespreekbaar is.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Voor mij dat ik meerdere personen, zowel mannen als vrouwen, kan liefhebben. Wat vanuit mijn christelijke opvoeding niet vanzelfsprekend was, maar nu ik dit wel kan uiten, me meer mezelf voel dan voorheen. Ook vind ik het interessant en leuk om met heteroseksuele mannen over vrouwen te praten en het verschil in visie over vrouwen te ervaren.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Toen ik erachter kwam dat ik niet hetero was, vond ik het erg lastig om te merken dat ik in eerste instantie niet mezelf kon zijn, zoals ik wilde. In de zin van zowel acceptatie vanuit mijn dichte omgeving, als in het geheim een “relatie” met iemand aangaan.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik zou graag het verlossende antwoord hierop hebben, maar ik geloof dat dit een lastige discussie is, waar nog veel over gesproken en nagedacht moet worden. Wel ben ik van mening dat met acceptatie en respect naar anderen het meest bereikt kan worden, niet alleen voor de lhbt+ community, maar ook voor andere doelgroepen, zoals vanuit religie, gender, afkomst, etc.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Zoals mijn Surinaamse oma, zij werd herdacht als een vrolijk persoon. Op haar begrafenis droegen de familieleden de kist, en schudde de kist op de maat van de muziek. Hier schrok ik destijds van. Puur vanwege haar vrolijkheid en zorgzaamheid werd haar leven gevierd, door te dansen en zingen met de kist. Ondanks dat ik hiervan schrok, vond ik dit idee erg mooi, en zou zelf ook graag op die manier herinnerd willen worden.

10) Wat is je motto?

Life is though, but so are you. Het leven gaat niet altijd van een leien dakje, waardoor je soms totale veranderingen ondergaat, maar ondanks dat sterk in je schoenen moet blijven staan. Dit is natuurlijk ook iets wat je leert naarmate de tijd verstrijkt, en hoeft ook niet altijd alleen. Ik ben dan ook erg dankbaar voor de mensen die mij hier altijd in hebben gesteund en ondersteund en me hebben geleerd om sterker in mijn schoenen te gaan staan.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v/x): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.