Eurovisie Songfestival 2020 ook groots in Amsterdam

Zojuist is bekend geworden dat in mei 2020 het Eurovisie Songfestival gehouden gaat worden in Rotterdam. Songfestivalkenner Richard van de Crommert reageert: “Met Rotterdam krijgt het Eurovisie Songfestival een ‘urban vibe’. De rest van Europa krijgt een modern Nederland te zien. Er is vooral een zekere factor: Rotterdam heeft met Ahoy gewoon de best bewezen zaal in huis om dit evenement in goede banen te leiden. Ook is het aanbod van hotelkamers het ruimst in Rotterdam. Dat zal zeker ook een rol hebben gespeeld.” Maar voor Amsterdamse fans van het Songfestival is er geen man overboord want gelukkig is er de Reguliers nog. 

Tekst: Paul Hofman

Ondernemers in het Secret Village deel van de Reguliersdwarsstraat hadden namelijk al eerder aangekondigd groots te willen uitpakken. Nu is meer bekend geworden over de exacte plannen.  De Gaykrant heeft een gesprek met de voorzitter van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Reguliersdwarsstraat, Eward Koning. Enthousiast vertelt hij dat tijdens het Songfestival volgend jaar in een drietal grote public viewings’ georganiseerd gaan worden.

“Wij willen 4 mega-schermen ophangen voor een superbeleving in beeld én geluid”

Superbeleving

“We zijn dat een beetje aan alle Amsterdamse songfestivalfans verschuldigd, niet iedereen heeft de mogelijkheid naar Rotterdam af te reizen of de toch vaak dure kaarten aan te schaffen. Wij willen maar liefst 4 mega-schermen ophangen waarbij iedereen – van Koningsplein tot Vijzelstraat – een superbeleving heeft in beeld én geluid. Buurtbewoners hebben in een speciale bijeenkomst inmiddels hun onvoorwaardelijke steun aan het evenement toegezegd. “Ze zijn zelfs met een aantal supergoede ideeën gekomen”, aldus Koning.

Over de top 

Verder vertelt hij:” Het idee is de halve finales op de dinsdag en donderdag gratis toegankelijke evenementen te maken. Voor de Grand Final op de zaterdag wordt wel een bescheiden bedrag entree gevraagd. Uiteraard is er in de straat een bonte mix van ESF entertainment en ‘over de top versiering. Daarover wordt later meer bekend gemaakt.”

VIPS

Toch licht hij een tipje van de sluier op. “Het Geelvinckplein zal worden ingericht als Greenroom met landenzitjes, ruimte voor bewoners en niet te vergeten de VIPS. Wie de presentatie gaat doen is op dit moment nog niet bekend gemaakt maar het is in ieder geval een ‘real Reguliers icoon’, aldus Koning. De organisatie is op dit moment druk bezig de benodigde vergunningen rond te krijgen. Maar zet in ieder geval de datum van 2 januari 2020 alvast in je agenda, zegt Koning. “Dan begint de kaartverkoop voor de Grand Final.”

Hij kijkt reikhalzend uit naar het event. “Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin de grootste public viewing van Amsterdam te gaan opzetten. Dit wordt echt onvergetelijk. That’s for sure!”

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.