Drag up your life!

Zoals je in mijn eerste blog kon lezen, kwam ik naar Utopia om mezelf in te zetten voor de LHBT+ gemeenschap. Waar ik eerst dacht dat ik daar minimaal 15 maanden zou doorbrengen, kwam er op 20 augustus slecht nieuws. Op deze dag zouden wij drie inwoners nomineren voor vertrek maar in plaats daarvan, ontvingen wij een zwarte envelop. Daarin zat de mededeling dat Utopia eind december gaat stoppen, aarmee er  na 7 jaar een einde komt aan dit reality-programma. In deze situatie kan je twee dingen doen. Je kiest ervoor om wekenlang te gaan zitten balen óf je gaat als een gek aan de slag om je deze laatste vier maanden helemaal te focussen om je doelen te behalen. Ik koos uiteraard voor het tweede.

Zichtbaarheid

In Utopia kan je bepaalde onderwerpen meer zichtbaar maken. Ik heb daarom contact opgenomen met de geweldige drag queen Lady Galore. Ik wilde me om laten toveren naar een fierce drag queen. Al mijn medebewoners waren ontzettend benieuwd hoe ik eruit zou zien als drag queen. Ikzelf stiekem ook, het is tenslotte een transformatie waar je ú tegen zegt. Vanaf het moment dat Lady Galore begon met het afplakken van mijn wenkbrauwen, hadden we al een goed gesprek. We hadden het beide over onze coming-out. Ik kwam als eerst uit de kast bij twee vriendinnen waarop zij reageerden met “Joh, je meent het”. Helaas werd dit nieuws thuis niet zo hartelijk ontvangen. Wat de gevolgen daarvan waren lees je in een volgende blog.

Lady Galore en Tiffany Taylor

Nationale televisie

We hebben het ook gehad over de acceptatie van LHBT+ers in Nederland. Lady Galore vertelde dat taxichauffeurs haar af en toe weigeren mee te nemen. In ons land is de acceptatie voor LHBT+ers redelijk goedm maar toch zijn we er nog lang niet. Ik vind het mooi om zulke voorbeelden bespreekbaar te maken op nationale televisie. Na ongeveer 2,5 uur was het zo ver. Er was een nieuwe drag queen geboren: op 28 augustus om 17:45 uur zette Tiffany Taylor haar eerste stappen op haar hakken en in een zomerse Ibiza jurk. De inwoners vonden het geweldig om te zien hoe ik was omgetoverd van man naar vrouw. Naast de positieve reacties van mijn medebewoners ontving ik deze ook van de buitenwereld. Wat een geweldige ervaring om dit mee te maken en hiermee tegelijkertijd te werken aan zichtbaarheid.

X

Jordie uit Utopia

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Drag up your life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.