Stralende ster Mitch Wolterink kijkt terug op drukke zomer

Voor Mitch Wolterink (29) was het een superdrukke zomer. De jonge musicalster speelde tijdens de Pride Amsterdam in de musical ‘Fun Home’  en de hele maand augustus in de voorstelling ‘The Rozettes 4 ever’. Vakantie zit er voor hem en zijn vriend ook de komende maanden nog niet in. Maar:  “Het optreden met de andere Rozettes was een onwijs fijn cadeautje.”

Tekst: Paul Hofman

We spreken de goedlachse Mitch kort na de première. Het Betty Asfalt Complex is die avond helemaal uitverkocht. Van het publiek krijgt de cast een staande ovatie. Zijn collega-Rozettes waaronder Frank Sanders, Wesley de Ridder en Samir Hassan worden om de haverklap gevraagd op de foto te gaan. Vooral de heteroseksuele Samir in de rol van dragqueen Miss Matchy Rose mag zich verheugen in een grote belangstelling.

Confrontaties

Over zijn rol als Bouncy zegt Mitch: “Ik speel een jonge en enthousiaste dragqueen die zich vol overgave en grootsheid in haar optredens stort. Wat ik leuk vind aan deze rol is dat Bouncy zorgt voor het conflict in de voorstelling. Frank Sanders speelt de rol van Felix. Hij vindt de stijl en uitvoering van Bouncy verschrikkelijk en keurt het volledig af. Dat leidt tot een paar confrontaties die heerlijk zijn om te spelen.” Dan: “Weet je dat we daar backstage enorm om lachen? Wat dit hele project zo bijzonder maakt zijn de liefde en het plezier binnen de hele club waar we mee werken. Echt een onwijs fijn cadeautje.”

Mitch Woltering als drag queen Bouncy in The Rozettes 4 Ever

 

Hij won de prestigieuze Musical Award voor de Beste Mannelijke Rol in de musical Rent.

Musical Award

Mitch timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Theaterschool speelde hij in veel stukken. Drie jaar geleden won hij de prestigieuze Musical Award voor de Beste Mannelijke Rol in een kleine musical voor zijn vertolking van Angel in de productie Rent. “Die rol was een grote droom van mij om te spelen en is mij zeer dierbaar. Daarom ben ik trots dat ik voor deze rol de Award gewonnen heb.” Zijn talent om makkelijk te kunnen transformeren naar verschillende personages wordt alom geroemd.

Grafkist

Terugkijkend op de voorstelling en op de zomer zegt Mitch vol vuur: “Het is inderdaad een pittige zomer. Het overlappen van projecten maakt het soms zwaar. Overdag repeteren en ’s avonds een voorstelling spelen.” Met de hete dagen deze zomer was het echt afzien. “Ik vond het overigens prachtig om in Fun Home te spelen. Ik hoop dan ook dat dit een stap is naar meer serieuze musicals en muziektheater-stukken in het International Theater Amsterdam (de vroegere Stadsschouwburg, PH). Fun Home was een intens stuk, bekent hij.

“Het spelen van een waargebeurd familiedrama maakte het intens”

“Het spelen van een waargebeurd familiedrama maakte het intens. En omdat we maar twee weken hebben gespeeld en niet lang hebben kunnen repeteren, vroeg dat elke avond mijn volledige concentratie. Ik speelde verschillende rolletjes dus kon geen lange bogen spelen. De eerste scène die ik had in Fun home was een scène waarbij het karakter een grafkist voor zijn moeder moest uitzoeken en het hem teveel werd en moest breken. Dat is iets waar ik mij echt op moest concentreren en voor de voorstelling begon echt even een soort meditatiemomentje voor mezelf nam. Omdat het er gewoon direct moest staan. Daar kon ik niet even inspringen in die veertien dagen.” Vervolgt: “Dan is het als acteur heerlijk om daarna in een komedie als the Rozettes te spelen.”

Pijnstillers

“Mijn collega’s en de voorstelling geven mij een enorme boost en ontspanning waardoor de drukte va een volle agenda gelukkig niet zo voelbaars is. Trouwens, het Betty Asfalt Complex van Paul Haenen en Dammie van Geest draagt daar ook aan bij. Want het is een prettige, positieve plek om te spelen, met een huiskamerachtige sfeer.” Over zijn dromen zegt hij: “Ik wil gewoon gezond en gelukkig leven waarin ik mooie dingen kan ondernemen met de mensen die me dierbaar zijn. Wat betreft werk droom ik ervan om eigen jeugdprogramma’s te maken. Maar daar kan ik je over een paar jaar meer over vertellen.”

Het komend theaterseizoen staat Mitch op de planken in het stuk ‘Pijnstillers’, een voorstelling die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Carry Slee. “We zijn net begonnen met repeteren. Tot februari volgend jaar gaan we daarmee door het land toeren.” Daarna is het tijd voor vakantie, zegt hij lachend. “Even goed om met mijn vriend de mooie dingen van de wereld te zien.”

Wil je Mitch en de andere Rozettes nog zien? The Rozettes 4 Ever is vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september nog te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en kaarten op: www.felice.nu.     

Hoofdfoto: Merel van Dooren

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.