Een ‘fierce entry’ in Utopia

Als je Utopia niet kent, hoef je jezelf niet te schamen (of toch een klein beetje). Utopia in een notendop: vijftien mensen die hun leven overhoop gooien om mee te doen aan een sociaal experiment. Vijftien maanden lang op één hectare grond proberen te overleven met insecten, andere inwoners en het gemis van familie. 

Mijn naam is Jordie – 21 jaar en  half Turks – en ik ben één van de vijftien inwoners van het televisieprogramma Utopia op SBS 6. Ook wel bekend als het ‘Beloofde Land’ en 24/7 te volgen via livestreams. “Wat doe ik daar?” kan je jezelf afvragen. Dat is inderdaad een hele goede vraag! Ik ben naar Utopia gegaan om mezelf te ontwikkelen op het gebied van projectmanagement en mezelf inzetten voor de LHBT+ gemeenschap.

Roze limo

Als extravagant persoon wilde ik  wel een mooie entree maken. De poorten gingen op 19 juli om exact 10:30 uur open en een roze limousine reed het terrein op. Alle inwoners stormden naar buiten omdat er een nieuwe inwoner is en deze aankwam in stijl. Shownieuws stapte als eerst uit de limousine en vroeg de bewoners wie er volgens hen in de limousine zat. Ze dachten aan Samantha de Jong (beter bekend als ‘Barbie’).  Andrea ging van dichtbij gluren door de geblindeerde ramen, waarbij ik het niet kon laten om op het raam te slaan. Haar theeglas viel bijna uit haar hand. Shelley, een ander medebewoner, keek in de limousine en zag dat ik een jongen was. Nadat ik klaar was met het plagen van mijn nieuwe huisgenoten stapte ik uit de limousine.

De eerste persoon die mij met open armen ontving was Alexandra: een fitnessvrouw van 49 jaar. Ze was door het dolle heen en schreeuwde van de daken dat het tijd werd dat een homoseksuele man door de poorten zou komen. Iedereen reageerde (gelukkig) enorm positief op mijn binnenkomst.

T-shirt lijn

Mijn eerste nacht in Utopia was nogal rot. Ik sliep in een ‘Mongoolse tent’ waardoor ik al om 5:00 uur wakker was. Wel was dit het perfecte moment om achter de computer te zitten, want op dat tijdstip is deze zeker vrij. Ik wil graag mijn steentje  bijdragen aan de LHBT+ gemeenschap. Daarom heb ik in die ochtendvroegte besloten om een t-shirtlijn te starten. De lijn  wisselt van kleur en opdruk: in totaal zes varianten en allemaal geïnspireerd op de regenboogvlag. De eerste opdruk is LOVE=LOVE, omdat het niet moet uitmaken van wie of wat je houdt. Binnen dezelfde week heb ik ‘Utopia Pride’ opgezet.

Dit waren mijn eerste stapjes Utopia iets gayer te maken. Precies zoals ik het zelf graag zie. Maar er zijn nog many more steps to follow…

De volgende stap: een regenboogvlag!

X

Jordie uit Utopia

Utopia is van maandag t/m vrijdag te zien om 19:30 uur op SBS 6 en 24/7 via de livestream

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Een ‘fierce entry’ in Utopia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.