Nieuwe site over Amsterdamse homohoreca gelanceerd

Over de Amsterdamse homohoreca is in de afgelopen tijd veel nieuwe informatie op internet verschenen. Via een vandaag gelanceerde portaalsite is al deze informatie voortaan makkelijk te vinden. Daarnaast biedt de nieuwe site een beknopt overzicht van heden en verleden van de verschillende Amsterdamse homostraten.

De nieuwe portaalsite is te vinden onder het toepasselijke internetadres www.homohoreca.amsterdam en is ook volledig in het Engels beschikbaar op www.gayvillage.amsterdam.

Homostraten

Op de site wordt de Amsterdamse homohoreca kort beschreven aan de hand van de verschillende homostraten die zo kenmerkend zijn voor de hoofdstedelijke gayscene: de Zeedijk, de Warmoesstraat, Spuistraat en omgeving, de Amstel, de Reguliersdwarsstraat en de Kerkstraat. Voor de belangrijkste bars en clubs verwijzen links naar artikelen of websites met meer uitgebreide informatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om Wikipedia, waar artikelen verschenen zijn over de bekendste homobars en -clubs, alsmede de bijbehorende fotosite waar inmiddels afbeeldingen van een hele reeks bestaande en voormalige Amsterdamse homozaken te zien zijn.

Homostraten als Zeedijk, Warmoesstraat, Spuistraat, Amstel, Reguliersdwarsstraat en Kerkstraat.

IHLIA

Daarnaast is er het homohorecaproject van LHBT-archief IHLIA waarbij op het digitale platform Historypin de advertenties, flyers en memorabilia van oude en bestaande homo- en lesbische uitgaansgelegenheden verzameld worden. En onlangs is onder de naam Wearing Gay History  ook nog een grote internationale collectie online gekomen van t-shirts uit onder meer de Nederlandse en de Amerikaanse homohoreca.

Om het overzicht niet te verliezen zijn links naar al deze uiteenlopende nieuwe bronnen en projecten nu handzaam bijeengebracht op www.homohoreca.amsterdam, gecombineerd met links naar al bestaande websites over de Amsterdamse homohoreca. Voor wie verder wil kijken zijn ook soortgelijke links voor Nederland en voor het buitenland toegevoegd.

Reguliers.net

De site is een initiatief van Peter Koop, die op www.reguliers.net ook heden en verleden van de Reguliersdwarsstraat vastlegt: “Het werd tijd voor een website over de  homohoreca van de stad als geheel, want daar is langzaam maar zeker steeds meer over te vinden, alleen was dat tot nu toe erg versnipperd en nauwelijks bekend. Met de nieuwe site heb ik geprobeerd om al die sites en bronnen handig en overzichtelijk bij elkaar te zetten, zowel voor mensen die willen weten welke zaken er tegenwoordig zijn, als voor degenen die in de geschiedenis geïnteresseerd zijn.”

homohoreca.amsterdam

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.