Moraalridders

Monogamie is voor veel homo’s een begrip waar liever niet aan wordt gedacht. De open relatie is een bekende truc om de monogamie te ontlopen met als doel buiten de deur seks te hebben. Met toestemming van de ander, omdat het klaarblijkelijk moeilijk is om het geslachtsdeel in bedwang te houden.

Grindr is een app waarvan de ontwikkelaar beweert dat het een sociaal netwerk is. Het tegendeel is ruimschoots bewezen. Het is algemeen bekend dat het slechts een app is om een simpele seksdate te zoeken en om aan je trekken te komen. Grindr kent een vieze nasmaak vanwege het hoge seksgehalte. Wanneer een seksverzoek wordt afgewezen of een reactie simpelweg niet lijkt te komen, volgt er een blokkade alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Homo’s lijken hierdoor snel op hun pik te worden getrapt. Andere apps waar vormen van liefde te vinden zijn met diepgang in plaats van oppervlakkigheid, raken besmet doordat Grindrpubliek hier ook op zit en het overige gebruikers beïnvloedt. Het veroorzaakt een blijvende trend, te weten het normaliseren van ongegeneerd bezig zijn met online seks. Meer dan dat is er niet bij.

Dickpics

Door apps als Grindr is de hoop op een monogame band van man tot man al gauw vervlogen. Voor een homo die net uit de kast is, kan de app mogelijkheden bieden om te experimenteren. Het gevaar is dat de homo al gauw de indruk heeft dat er niet veel meer is en raakt er aan gewend. Door teleurstellingen na meerdere pogingen liefde te vinden is een beschadiging en breuk in het vertrouwen onvermijdelijk. Getekend voor het leven.

Dickpics worden rondgestrooid als pepernoten als ware het de normaalste zaak van de wereld. De verspreiders daarvan vergeten daarbij dat er een groep is die hier absoluut niet op zit te wachten. Wanneer iemand in het echte leven zijn geslachtsdeel zou laten zien, zou dat geheid leiden tot een aanhouding vanwege schennispleging danwel seksuele intimidatie. Online is dat gelegaliseerd.

Op zich is het al vreemd dat homo’s dickpics vragen terwijl zij als geen ander zouden moeten weten hoe een geslachtsdeel eruit zou moeten zien. Als hun eigen dick niet voldoet, zouden zij even op Google kunnen kijken zou je denken. Zonder daarbij een ander lastig te hoeven vallen. Een gedachte waar zij niet op kunnen komen doordat het bloed kennelijk naar een andere plek in het lichaam is gedaald.

Stroever

Hetero’s lijken beter te weten, alhoewel een ongevraagde dickpic ook daar niet is uitgesloten. Toch lijkt het bij hetero’s vele malen minder te gebeuren en wordt daarbij de emancipatie een stukje bevorderd. De zoektocht naar seks verloopt veel stroever vanwege een bijkomstigheid genaamd ‘de vrouw’. Ruimdenkender doordat er geen geslachtsdeel in de weg zit en er dus een blijvende bloedtoevoer naar de hersenen is.

Blij kunnen mannen zijn wanneer apps als Grindr niet nodig zijn en er genoeg aandacht is buiten de telefoon om. Een ander fenomeen is dan ook de micro-comingout waarbij homo’s anderen alsmaar erop blijven wijzen dat diegene homo is. Een goed voorbeeld daarvan is het gebruik van homogerelateerde hashtags onder foto’s op Instagram (#dutchgay) en niet te vergeten het noemen van de geaardheid in de bio.

De geaardheid wordt een opdringerig kenmerk. Ook via regenboogzebrapaden wat alleen ten gunste is van de gemeente en de initiatiefnemende lokale politieke partij. Lokale media-aandacht. Acceptatie wordt niet bevorderd met opdringerigheid. Het veroorzaakt irritatie vanwege het onbekende.

Zeldzaam

Het gebrek aan eigenwaarde en zelfrespect zorgt er voor dat steeds meer homo’s meegaan in de trend van casual seks. De groep die wèl waarde hecht aan monogamie, vertrouwen en exclusiviteit is daardoor steeds minder zichtbaar. Zij kunnen elkaar niet meer vinden. Een speld in de hooiberg. Of er voor mij nog associatie is met de homogemeenschap op basis van de grote groep oppervlakkigen die steeds meer terrein wint van de diepgaande categorie? Nee, er is dan eerder sprake van geboren zijn als homo in het verkeerde innerlijk doordat er een gebrek aan gemeenschappelijke interesses is. Dat verklaart dan vervolgens wel mijn mannelijkheid, op de geforceerde humoristische homotrekjes na. Waarde hechten aan monogamie, vertrouwen en exclusiviteit is zeldzaam. Ik ben zeldzaam.

Ik ben iemand die niet op zoek is naar casual seks en pas hiermee niet in het stereotype beeld van de homo. Er is dan eigenlijk geen associatie meer met de bekende homowereld. Vergelijkbaar met een trouwe kijker van RTL4 die besluit over te stappen naar SBS6 doordat het herkenbare in de zender is verdwenen, de zender niet meer vertrouwd voelt en er geen aandacht meer voor de zender is.

Max Joling


Max Joling

Max Joling woont in Almere en is 25 jaar oud. Van beroep is Max columnist, journalist en influencer die vaak een uitgesproken mening heeft en deze dan ook niet onder stoelen of banken steekt. Naast deze betaalde activiteiten houdt Max zich ook vrijwillig bezig met bier, zijn chihuahua en genieten van het leven.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

15 thoughts on “Moraalridders

 1. Anoniem schreef:

  Bijna alle homovrienden die ik heb hechten waarde aan monogamie. Ook op Grindr sneeuwt het niet van dickpics als je het aangeeft (btw het is geen dating app, maar een seks-app. Een beetje duh). Ik kan me totaal niet vinden in deze column. Ik vind het eerder wat zelfbevredigend overkomen.

 2. Jeewee schreef:

  Wat een zuur stuk tekst.
  Super generaliserend ook.
  Overigens ben ik al 6 jaar monogaam samen met mijn partner die ik op Grindr tegenkwam….

 3. Daisy schreef:

  En al niet te spreken over ons “ruimdenkende” vrouwen. Nee sorry, dit lijkt een vertekend beeld met een eenzijdig verhaal.

 4. Maurice Pepels schreef:

  wat een waardeloze column geschreven door een arrogante vooringenomen kapsone-nicht, als je bijvoorbeeld naar het dierenrijk kijkt (en ja, mensen hebben wel een degelijke connectie met het dierenrijk, als je alleen al het genen-pakket/DNA van mensen naast bepaalde diersoorten zou leggen zie je meer overeenkomsten dan verschillen) dan is eerder polygamie DE NORM ipv monogamie! Mensen die hun partner in een doorgeslagen egocentrische wijze ‘claimen’ moeten haast ook niet zeuren dat hun partner vreemdgaat (waarmee ik niet wil insinueren dat ik vreemdgaan prima zou vinden, vanuit mijn visie bezien). Vreemdgaan in ‘onze’ maatschappij is veelal ook een gevolg van het dwangmatig claustrofobisch claimen van een partner in een monogame relatie, net zoals ouders hun kinderen ‘claimen’ … alsof hun kinderen hun ‘bezit’ zijn, kinderen net als partners in een relatie zijn geen bezit en worden dat ook niet, in relaties waarbij de ene partner zich als ‘bezit’ ziet van de andere partner, en waarbij een partner de andere partner claimt, zouden nodig in een tbs-achtige behandeling bij een ruimdenkende seksuoloog gedropt moeten worden!

  1. Jan schreef:

   Helemaal mee eens !!

 5. Poebie schreef:

  Wat een raar bevooroordeeld artikel en wat een zure schrijfstijl… en om de focus in de conclusie van het artikel dan vervolgens op zichzelf te richten vind ik ook vrij apart.
  En dan het stukje waarin de auteur zijn mening geeft over het vragen om/uitwisselen van dickpics alsof het een feit is: belachelijk! Het komt eerder over alsof de schrijver nog nooit echte liefde, passie en lust heeft ervaren – of juist een overschot van dat alles maar enkel voor zichzelf. #narcisme

  1. Jeroen schreef:

   Lekker zuur artikel…..

 6. Rick schreef:

  “Grindr kent een vieze nasmaak vanwege het hoge seksgehalte”. Ik dacht dat we sinds de jaren zestig “vies” en “seks” voorgoed losgekoppeld hadden. Maar blijkbaar is er een nieuwe generatie van preutse moraalridders opgestaan die terug wil naar de spruitjesgeur van de jaren vijftig.

 7. Sam schreef:

  Wat een ongenuanceerd raar stuk tekst, slecht geschreven. Een hele gemeenschap kenmerken toewijzen op je eigen ervaringen? “Ik ben iemand die niet op zoek is naar casuel seks en pas hiermee niet in het stereotype beeld van de homo. Er is dan eigenlijk geen associatie meer met de bekende homowereld”
  Ten eerste bevestig je dus je eigen stereotypen denken over hoe homo’s zijn. Daarnaar moet je dan wat breder gaan kijken als je alleen daardoor geen associatie met de homowereld meer hebt.
  Daarnaast wat maakt het jou uit? Laat mensen lekker hun ding doen. Ik ben ook niet van de casuel seks maar ik vindt t heel leuk voor alle mannen op Grindr die daar aan hun trekken komen. Daarnaast iedereen heeft die (sterke) behoefte aan liefde nodig. (die jij duidelijk ook zoekt) Ook de mannen op grindr. Minder oordelen en meer, beter en genuanceerder om je heen kijken voor je weer een artikel schrijft a.u.b

 8. Marc schreef:

  Als heteroman kan ik je zeggen dat je kennis van de vrouwelijke seksualiteit en je opvattingen over heteroseksuele relaties nogal idealistisch en beperkt is.

 9. Terence schreef:

  Ik weet even niet of deze column satire is of gemeend is. Er worden namelijk een paar aannames gemaakt over de reden waarom iemand een bepaalde relatie aangaat of een bepaalde keuze maakt zonder echt aan te geven waar deze op gebaseerd zijn.

  Is wel heel kortzichtig om alle mannen die op een (sex)app zitten over 1 kam te scheren. Van wat ik begrijp zijn de ervaringen die de schrijver van deze column heeft gehad op deze app niet positief uitgevallen en dus heeft hij een bepaalde conclusie getrokken. Hetzelfde doet hij met de reden voor een open relatie (en nog een paar andere zaken).

  Naar mijn inziens slaat deze conclusie totaal nergens op en gebruikt hij dit alleen maar om zichzelf alles “beter dan” af te schilderen (getuige het laatste gedeelte van de column). Vanuit deze gedachte hoop ik dus dat deze column satire is en niet echt de mening verkondigt van de schrijver. Mocht het echt zijn mening zijn, dan wens ik hem al het geluk in de wereld en hoop dat hij vindt wat hij zoekt ……… buiten de wereld van de dating/sex apps.

  Ps. Hoe iemand zijn relatie met een ander inricht (monogamie, open relatie, polygamie etc.) is tussen de partijen in die relatie. Niemand heeft het recht om die te veroordelen/beoordelen.

 10. Realistische single gay man schreef:

  Hi Max,

  Wat een lekker artikel. Helemaal juist!

  Grindr is zoals je omschrijft!

  Mannen die iets anders beweren zijn een beetje in de war of ze hebben ‘geluk’ gehad 🙂

 11. Joey schreef:

  Ik kan me helemaal vinden in deze column. Blij dat iemand eens een keer voor mensen zoals mij opkomt en ook dit perspectief belicht.

  Interessant dat hier mannen zijn die er zo fel tegenin aan. Wellicht herkennen zij zich in het stereotype dat hier geschetst wordt. In mijn ervaring bestaat dit stereotype veelvuldig in de homo wereld. Doodzonde naar mijn mening. Daarom identificeer en distantieer ik me van de ‘homesticker’.

  Dank je Max, ontzettend bedankt! Jou visie geeft mij hoop. Hoop dat er ook mannen zijn die voelen met hun hart in plaats van hun lid.

 12. Carl schreef:

  De heftige reacties onder deze column tonen aan dat hij de vinger op de zere plek. Ik voel me zelf al vele jaren niet meer thuis in die incestueze en vaak kuisverrotte gayscene. Er is nul ruimte en respect voor mannen die geen trek hebben in chemsex, open relaties enzovoorts.

  1. Fred schreef:

   Inderdaad om kotsmisselijk van te worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.