Moraalridders

Monogamie is voor veel homo’s een begrip waar liever niet aan wordt gedacht. De open relatie is een bekende truc om de monogamie te ontlopen met als doel buiten de deur seks te hebben. Met toestemming van de ander, omdat het klaarblijkelijk moeilijk is om het geslachtsdeel in bedwang te houden.

Grindr is een app waarvan de ontwikkelaar beweert dat het een sociaal netwerk is. Het tegendeel is ruimschoots bewezen. Het is algemeen bekend dat het slechts een app is om een simpele seksdate te zoeken en om aan je trekken te komen. Grindr kent een vieze nasmaak vanwege het hoge seksgehalte. Wanneer een seksverzoek wordt afgewezen of een reactie simpelweg niet lijkt te komen, volgt er een blokkade alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Homo’s lijken hierdoor snel op hun pik te worden getrapt. Andere apps waar vormen van liefde te vinden zijn met diepgang in plaats van oppervlakkigheid, raken besmet doordat Grindrpubliek hier ook op zit en het overige gebruikers beïnvloedt. Het veroorzaakt een blijvende trend, te weten het normaliseren van ongegeneerd bezig zijn met online seks. Meer dan dat is er niet bij.

Dickpics

Door apps als Grindr is de hoop op een monogame band van man tot man al gauw vervlogen. Voor een homo die net uit de kast is, kan de app mogelijkheden bieden om te experimenteren. Het gevaar is dat de homo al gauw de indruk heeft dat er niet veel meer is en raakt er aan gewend. Door teleurstellingen na meerdere pogingen liefde te vinden is een beschadiging en breuk in het vertrouwen onvermijdelijk. Getekend voor het leven.

Dickpics worden rondgestrooid als pepernoten als ware het de normaalste zaak van de wereld. De verspreiders daarvan vergeten daarbij dat er een groep is die hier absoluut niet op zit te wachten. Wanneer iemand in het echte leven zijn geslachtsdeel zou laten zien, zou dat geheid leiden tot een aanhouding vanwege schennispleging danwel seksuele intimidatie. Online is dat gelegaliseerd.

Op zich is het al vreemd dat homo’s dickpics vragen terwijl zij als geen ander zouden moeten weten hoe een geslachtsdeel eruit zou moeten zien. Als hun eigen dick niet voldoet, zouden zij even op Google kunnen kijken zou je denken. Zonder daarbij een ander lastig te hoeven vallen. Een gedachte waar zij niet op kunnen komen doordat het bloed kennelijk naar een andere plek in het lichaam is gedaald.

Stroever

Hetero’s lijken beter te weten, alhoewel een ongevraagde dickpic ook daar niet is uitgesloten. Toch lijkt het bij hetero’s vele malen minder te gebeuren en wordt daarbij de emancipatie een stukje bevorderd. De zoektocht naar seks verloopt veel stroever vanwege een bijkomstigheid genaamd ‘de vrouw’. Ruimdenkender doordat er geen geslachtsdeel in de weg zit en er dus een blijvende bloedtoevoer naar de hersenen is.

Blij kunnen mannen zijn wanneer apps als Grindr niet nodig zijn en er genoeg aandacht is buiten de telefoon om. Een ander fenomeen is dan ook de micro-comingout waarbij homo’s anderen alsmaar erop blijven wijzen dat diegene homo is. Een goed voorbeeld daarvan is het gebruik van homogerelateerde hashtags onder foto’s op Instagram (#dutchgay) en niet te vergeten het noemen van de geaardheid in de bio.

De geaardheid wordt een opdringerig kenmerk. Ook via regenboogzebrapaden wat alleen ten gunste is van de gemeente en de initiatiefnemende lokale politieke partij. Lokale media-aandacht. Acceptatie wordt niet bevorderd met opdringerigheid. Het veroorzaakt irritatie vanwege het onbekende.

Zeldzaam

Het gebrek aan eigenwaarde en zelfrespect zorgt er voor dat steeds meer homo’s meegaan in de trend van casual seks. De groep die wèl waarde hecht aan monogamie, vertrouwen en exclusiviteit is daardoor steeds minder zichtbaar. Zij kunnen elkaar niet meer vinden. Een speld in de hooiberg. Of er voor mij nog associatie is met de homogemeenschap op basis van de grote groep oppervlakkigen die steeds meer terrein wint van de diepgaande categorie? Nee, er is dan eerder sprake van geboren zijn als homo in het verkeerde innerlijk doordat er een gebrek aan gemeenschappelijke interesses is. Dat verklaart dan vervolgens wel mijn mannelijkheid, op de geforceerde humoristische homotrekjes na. Waarde hechten aan monogamie, vertrouwen en exclusiviteit is zeldzaam. Ik ben zeldzaam.

Ik ben iemand die niet op zoek is naar casual seks en pas hiermee niet in het stereotype beeld van de homo. Er is dan eigenlijk geen associatie meer met de bekende homowereld. Vergelijkbaar met een trouwe kijker van RTL4 die besluit over te stappen naar SBS6 doordat het herkenbare in de zender is verdwenen, de zender niet meer vertrouwd voelt en er geen aandacht meer voor de zender is.

Max Joling


Max Joling

Max Joling woont in Almere en is 25 jaar oud. Van beroep is Max columnist, journalist en influencer die vaak een uitgesproken mening heeft en deze dan ook niet onder stoelen of banken steekt. Naast deze betaalde activiteiten houdt Max zich ook vrijwillig bezig met bier, zijn chihuahua en genieten van het leven.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

15 thoughts on “Moraalridders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.