Pot en poot kunnen niet meer volgens LHBT-jongeren

In aanloop naar Pride Amsterdam is bij een onderzoek in opdracht van NPO3 naar voren gekomen dat LHBT-jongeren een aantal woorden niet meer vindt kunnen. Hierbij worden ‘Pot’, ‘Poot’, ‘Flikker’, ‘Mietje’, ‘Nicht’ en ‘Faggot’ het vaakst genoemd. Ook woorden als ‘Homofiel’ en ‘Lesbo’ worden als negatief en beledigend ervaren. Daarbij wordt wel aangegeven dat er verschil is wanneer deze woorden gebruikt wordt binnen de eigen doelgroep. Ruim 40 procent van niet-LHBT-jongeren geeft aan wel eens ‘homo’ als scheldwoord te gebruiken, maar ziet dit eerder als grap dan een manier om een ander te kwetsen.

Van zaterdag 27 juli t/m zaterdag 3 augustus staat NPO3 in het teken van Prideweek waarbij diverse documentaires en LHBT-themafilms te zien zijn. Klik hier voor de volledige programmering van de Prideweek op NPO3.

Lees hier meer over het onderzoek.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.