Kabinetsbesluit over meerouderschap

Het is diep triest dat het kabinet meeroudergezinnen zo in de kou laat staan. Dat zegt COC Nederland in reactie op het besluit van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) om geen meerouderschapswet in te dienen. Het COC roept VVD, D66 en andere partijen op om hun belofte na te komen en op korte termijn alsnog voor zo’n wet te zorgen.

“Ik vind het diep triest dat het kabinet meeroudergezinnen zo in kou laat staan. Ieder kind heeft recht op een goede juridische band met zijn ouders, of dat nou één, twee, drie of vier ouders zijn”, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

De lijsttrekkers van coalitiefracties VVD, D66 en zes andere partijen – samen goed voor een tweederde meerderheid in de Kamer – beloofden in COC’s Regenboog Stembusakkoord van 2017 om meerouderschap en meeroudergezag snel bij wet te regelen. In 2016 riep de staatscommissie Herijking Ouderschap het kabinet unaniem op om meerouderschap en meeroudergezag in het belang van het kind bij wet te regelen. Toch maakte het minister Dekker op vrijdag 12 juli bekend alleen een zeer beperkte vorm van meeroudergezag (‘deelgezag’) mogelijk te willen maken. Daarmee zijn de juridische problemen voor meeroudergezinnen verre van opgelost.

Meer informatie: https://www.coc.nl/politiek-2/diep-triest-kabinetsbesluit-over-meeroudergezinnen

Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.