British Museum organiseert LHBT-rondleiding

Sinds juli bestaat de mogelijkheid om in het British Museum in Londen een speciale LHBT-rondleiding te volgen. Deze tour onder leiding van een deskundige gids voert langs diverse kunstwerken met een LHBT-verhaal. Zo wordt onder andere stilgestaan bij een oude gravure waarop een mannenpaar te zien is in diepe verstrengeling, de beelden van de Romeinse keizer Hadrianus met zijn minnaar Antinous en de bekende Warren-cup: een zilveren drinkbeker gegraveerd met mannen die seksuele handelingen met elkaar verrichten.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.