Roze ouderen worden door roze jongeren in de watten gelegd

Onder het motto ‘remember the past, create the future’, het officiële thema van Pride Amsterdam, organiseren de Senior Pride en de Youth Pride commissies een bijzondere bijeenkomst in het Amsterdamse woonzorgcentrum de Rietvinck. Doel is jongeren en ouderen in gesprek te brengen over het motto. En om de bewoners natuurlijk een onvergetelijke middag te laten beleven. Het event ‘Oudt & Nieuw’ vindt aanstaande donderdag 4 juli 2019 plaats van 14.00 tot 16.30 uur. Stadsdeelvoorzitter Mascha ten Bruggencate is aanwezig, net als de Pride Amsterdam ambassadeurs Jeffrey Wammes, Justin Hermsen en Victoria False.

Programma

Tijdens de middag worden er in het kader van de Stonewall rellen, filmpjes vertoond van de opstand van de LHBTI-gemeenschap en de emancipatiestrijd. Daarnaast wordt er een verhaal verteld over de totstandkoming en de betekenis van het homomonument door de initiatiefnemer Bob van Schijndel. Verder zijn er ontmoetingen tussen jongeren van studentenvereniging A.S.V. Gay, hun voorzitter Milena de Swart en ouderen, zijn de gebroeders Grimm in vol ornaat aanwezig en worden er cupcakes versierd. Daarnaast zal Youth Pride ambassadeur Justin Hermsen vertellen wat er op scholen wordt gedaan om de LHBTI-vriendelijkheid te bevorderen. Topsporter Jeffrey Wammes vertelt over zijn leven, topsport en homoseksualiteit. En Victoria False treedt op en vertelt over hoe zij het thema seksuele diversiteit bespreekbaar maakt in zorgcentra.

Youth Pride & Senior Pride

De Youth Pride commissie van Pride Amsterdam werkt inmiddels met meer dan 17 verschillende jongerenorganisaties samen om tijdens pride een uniek en bijzonder programma neer te zetten voor iedereen die zich jong voelt of weer eventjes jong wilt voelen. Het doel van deze commissie is om jongeren een platform te geven waar zij zichzelf kunnen zijn, in elke denkbare vorm. Samen zijn, doen en maken, ongeacht afkomst, geaardheid, geslacht, leeftijd, huidskleur of religie staat centraal. Doel van Senior Pride is om ervoor te zorgen dat zowel kwieke als kwetsbare roze senioren zich gezien, erkend en gewaardeerd voelen. Voor senioren en aanhang organiseert Senior Pride tijdens pride jaarlijks een gevarieerd programma. Denk aan het Senior Pride Concert op de Nieuwmarkt, De Roze Brunch en de 50 roze activiteiten in de zorgcentra. Het programma van Senior Pride is te vinden in de Nieuwsbrief Oud Roze. Klik op de blauwe tekst voor meer info.

De Rietvinck

Verpleeghuis De Rietvinck is een levendig woonzorgcentrum in de Jordaan. Ook veel buurtbewoners komen er graag iets drinken of eten. Of om een optreden bij te wonen of aan een activiteit deel te nemen. Wekelijks zijn er inloopactiviteiten voor LHBTI Senioren. Iedereen kan zichzelf zijn, respect voor elkaar en vrijheid zijn vanzelfsprekend. Het gaat er gemoedelijk en informeel aan toe. De Rietvinck heeft als eerste zorgcentrum in Nederland het certificaat de ‘Roze Loper’. De Rietvinck is te vinden aan de Vinkenstraat 185 (nabij Haarlemmerplein), te Amsterdam.

 


De Gaykrant is mediapartner van Pride Amsterdam

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.