Eerste Wereldconferentie voor LBQ-vrouwen

Op zaterdag 6 juli gaat in Zuid-Afrika de eerste wereldconferentie voor en door lesbische, biseksuele en queer (LBQ) vrouwen óóit van start. De conferentie wordt georganiseerd door een internationale werkgroep van LBQ vrouwen en gefaciliteerd door COC Nederland.

In Kaapstad, Zuid-Afrika komen van 6 tot 9 juli meer dan 400 LBQ vrouwen uit de hele wereld bijeen voor de Global Feminist LBQ Women’s* Conference. De deelnemers zijn afkomstig uit tal van landen, waaronder Nigeria, Libanon, El Salvador, Pakistan, Armenië, Vietnam, Servië, de VS en Nederland. De conferentie is nadrukkelijk ook gericht op intersekse- en transgender vrouwen en non-binaire personen die zich identificeren als lesbisch, biseksueel en/of queer.


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.