Roze Zaterdag 2021 vindt plaats in Rotterdam

Roze Zaterdag zal in 2021 voor de tweede keer plaatsvinden in Rotterdam. Het organisatiecomité van de stad Rotterdam presenteerde goede plannen aan het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. Deze Roze Zaterdag komt precies twintig jaar na de eerste keer dat Rotterdam de eer had. In 2001 was de stad ook Culturele Hoofdstad van Europa en gastheer van de belangrijkste LHBTI-conferentie in Europa, de ILGA-Europe Conference.

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft zich laten overtuigen door het initiatief van COC Rotterdam-Rijnmond en het enthousiasme en de plannen van het organisatiecomité. De motie waarmee de gemeenteraad van Rotterdam zich achter het houden van de Roze Zaterdag schaarde, was een belangrijke overweging bij het maken van de definitieve keuze.

Roze Jaar

De invulling van de rest van het Roze Jaar is nog niet helemaal rond, maar gelet op de samenwerking die in de stad bestaat tussen COC, Rotterdam Pride, roze en culturele organisaties en die zich de afgelopen jaren bij het houden van Rotterdam Pride meer dan duidelijk heeft bewezen, moet het ontwikkelen van voldoende aansprekende activiteiten tijdens en buiten de Roze Zaterdag geen problemen opleveren voor de organisatie. Daarnaast zou een Roze Jaar een goede stimulans kunnen zijn voor de andere 22 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag om meer lokale activiteiten te organiseren voor de LHBTI‑doelgroep.

Dit jaar vindt Roze Zaterdag plaats in Venlo en in 2020 is het de beurt voor Leeuwarden.

www.rozezaterdagen.nl

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.