Roselien Brondy | ProfieLHBT+

Roselien Brondy (28) werd geboren in Zaandam, ze behaalde haar diploma voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkt als communicatiemedewerker voor Zorginstelling RCO de Hoofdzaak. Ook publiceerde ze drie dichtbundels en er is een roman op komst. In haar vrije tijd doet ze vrijwilligerswerk voor de kerk: TafelTijd in Zaandam.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Mijn belangrijkste karaktereigenschappen zijn doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen en ik ben creatief.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn ouders en zus, zij staan altijd voor mij klaar. Toen ik een een donkere periode doormaakte steunden ze me door dik en dun.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben biseksueel, dus de keuze is reuze!

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Ik vind het wel belangrijk om mezelf zo te profileren, omdat ik mezelf wil zijn en er dus dat er geen taboe op heerst. Ik ben Christelijk opgevoed. Gelukkig werd er in mijn kerk open naar gekeken en er werd niet over veroordeeld. Helaas wordt in Nederlandse kerken niet overal er zo naar gekeken. Zelfs niet in kerken die zich rondom Amsterdam bevinden.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik vind het heel aantrekkelijk als iemand met een onbevooroordeelde mening door het leven gaat; Eerst zelf erop afstappen en dan pas een mening vormen.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het meest positieve aan niet-hetero zijn is, dat ik de meest lieve en diverse mensen heb ontmoet. Mijn perspectief is heel ruim geworden, sinds ik actief ben geworden op LHBT- gebied. Zo studeerde ik af met een scriptie over een community voor biseksuelen en organiseer ik nu via Wijdekerk TafelTijd in Zaandam.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Ik werd bevooroordeeld door mensen, die eerst over liefde preekten en vervolgens mij veroordeelden dat ik een vriendin had.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Als morgen alles zou veranderen om de positie van LHBT’ers te veranderen zou ik adviseren dat de niet en vooral de anti LHBT’ers eens in gesprek gaan met LHBT’ers . Zo merken ze dat homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders niet zo eng zijn als ze lijken ;).

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als LHBT schrijfster.

10) Wat is je motto?

Liefde is als een bloem

Dit is de titel van mijn eerste dichtbundel. Liefde moet bloeien, dus ook de emancipatie van Lhbt’ers. Verandering komt er niet zomaar. Het kost tijd om veranderingen door te voeren en vooral in de kerk.

www.wijdekerk.nl/tafeltijd


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.