Na vijftig jaar excuses van politie voor inval Stonewall

De commissaris van de New Yorkse politie (NYPD) heeft bijna vijftig jaar na dato excuses gemaakt voor de inval in The Stonewall Inn, een homobar in de wijk Greenwich. De inval in juni 1969 leidde tot de zogenoemde Stonewall-rellen. De rellen duurden dagen en homo’s, lesbiennes en transgenders demonstreerden massaal. Het wordt gezien als startpunt van de georganiseerde homorechtenbeweging in de VS en de strijd voor acceptatie van LHBT’ers.

Lees meer via nos.nl 


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.