Forum voor Democratie: “Verbod op ‘homogenezing’ is juridische onzin, ophef om niks”

Forum voor Democratie, PVV, CDA en SGP-CU stemden gisteren tegen een verbod op de zeer omstreden ‘homogenezing’. Van de SGP-CU kennen we inmiddels de standpunten, maar wat dreef die andere drie partijen zover om ook tegen een verbod daarop te stemmen?

Tekst: Kenneth Steffers

Juridische onzin, ophef om niks

Annabel Nanninga laat namens Forum voor Democratie aan de Gaykrant weten dat het ¨weer deugen met de pet op¨ is. Daaraan toevoegend: ¨Het is juridische onzin, ophef om niks. Als je dit gaat verbieden is het einde zoek wat betreft vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.¨

“Homoseksualiteit is geen ziekte en

behoeft ook geen genezing, uiteraard”

Annabel Nanninga (FvD)

Wel zegt Nanninga de ´homogenezingstherapie´ an sich ¨verschrikkelijk¨ te vinden. ¨Homoseksualiteit is geen ziekte en behoeft ook geen genezing, uiteraard¨, aldus de politica die vorig jaar nog het ´Regenboogparagraaf´ presenteerde, als antwoord op het ´Regenboog Stembusakkoord´ van het COC.

Kapotschrijven

Afsluitend wil Nanninga nog een statement maken tegenover de LHBT+-gemeenschap: ¨FvD is duidelijk over de gelijkwaardigheid, vrijheid en veiligheid van de homogemeenschap. Als ik hier een column over had geschreven dan zou ik deze ´genezingstherapie´ helemaal kapotschrijven.¨

Al strafbaar, ongeacht geaardheid

Ondanks het terughoudende persbeleid van de PVV wil partijprominent Fleur Agema de Gaykrant wel te woord staan: ¨Een nieuwe wet is niet nodig omdat mishandeling al reeds strafbaar is, ongeacht geaardheid.¨ Agema vervolgt: ¨Ik vind homoseksualiteit (en LHBT+) volkomen normaal. Daarom moeten wij ook aansluiten bij de al bestaande, normale wetgeving.¨

Schadelijke flauwekul

Het CDA -bij monde van nota bene LHBT+-voorvechter René Peters- stemde ook tegen de motie. Geschrokken van alle ontstane ophef was de partij niet bereid om tegenover de Gaykrant te reageren. Dat deden ze wel eenmalig via het Brabants Dagblad:  ¨De motie is overbodig. Homotherapie is mishandeling en dat is gelukkig al strafbaar. Stel nou dat ik met mijn geaardheid worstel en daarover wil praten met de pastoor. Is die pastoor straks dan al strafbaar als hij mij een goedbedoeld advies geeft? Dat gaat mij te ver!¨, aldus Peters.  CDA Pride, het roze netwerk van het CDA, heeft via een brief afstand genomen van het stemgedrag van de moederpartij.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

4 thoughts on “Forum voor Democratie: “Verbod op ‘homogenezing’ is juridische onzin, ophef om niks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.