Personage jeugdserie SpangaS komt uit de kast

Vanavond komt in de jeugdserie Spangas van KRO-NCRV op NPO Zapp het personage Otis uit de kast bij zijn ouders. Hij stelt ze voor aan zijn vriendje Leroy. Op YouTube is een speciale video gemaakt, waarin acteurs Tobias Oelderik (Otis) en Robbert Rodenburg (Leroy) praten over dit belangrijke moment.

Ook vertellen ze hoe het is om homo te zijn en hoe het is om uit de kast te komen. Ze geven tips voor een coming out en beantwoorden vragen van kijkers. De twee acteurs spelen gay karakters in de serie maar vallen ‘in het echt’ ook op mannen. De video is speciaal gemaakt voor een jong publiek, omdat de makers het belangrijk vinden om ze net dat beetje extra informatie en zelfvertrouwen te geven op dit gebied. De video is gisteren online gegaan en heeft nu al 20.000 views.

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

2 thoughts on “Personage jeugdserie SpangaS komt uit de kast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.