Willem-Jan Vastbinder: ‘levend speldenkussen’

“Ik ben een biseksuele man met een zeer ruimdenkend hoofd. Ik sta open voor alles en iedereen. En ik ben de meest excentrieke bodypiercer van Nederland. Qua diversiteit en projecten ben ik uniek in de wereld. Tijdens mijn shows kom ik aparte fetishes tegen. Mijn klantenkring bestaat voornamelijk uit man, vrouw, travestie en trensgender. Ik weet mijn hele leven al dat ik op mannen val, al is dat puur seksueel en niet relatiegericht.

Ik ben inderdaad anders en elke dag loop ik op tegen vooroordelen aan van andere mensen. Mijn uiterlijk roept blijkbaar op om nagekeken en zelfs beledigd te worden. Ik ben een rauwe versie van Willem, maar nog steeds mijzelf in de beste zin van het woord. En iemand altijd het beste voor heeft met anderen.

Ommekeer

Als ik terugkijk naar mijn verleden, dan zie ik iemand die niet blij was met zichzelf. Ik was letterlijk een open ‘kruidvat’. Ik deed alles gehaast en nam nooit genoegen met iets. Alles moest dus meer en beter zijn. De ommekeer kwam toen enkele jaren geleden mijn zusje overleed en daarna ook nog een heftig bedrijfsongeval moest beleven. Ik heb tijd voor mijzelf moeten nemen om te onthaasten. Tegenwoordig kan ik gelukkig al mijn zielig en zaligheid in mijn ‘kunst’ kwijt.

“Doe waar je blij van wordt en omarm al het leuke alsof het een warme regenbui is.”

BDSM

Door mijn fotografieklussen ben ik in de BDSM terecht gekomen. Ik heb een voorliefde voor korsetten, staal en naalden. Vandaar dat men mij ook wel ‘een levend speldenkussen’ noemt. Ik heb geleerd dat anders zijn oké is en iedereen gezien mag worden. Natuurlijk hoop ik dat mijn werk voor een stukje tolerantie gaat zorgen, als het gaat om jezelf kunnen zijn. En dat mijn werk bij veel mensen aan de muur komt te hangen.”

Willem-Jan

Dit is de tweede editie van de fotorubriek M / V / X die elke eerste zaterdag van de maand te lezen is. M / V / X staat voor ‘Man’ of ‘Vrouw’ of ‘Iedereen die zich niet aangesproken voelt door deze binaire indeling. Genderidentiteit en -expressie staan centraal. Beeld en tekst vormen samen de ‘story’ van de betreffende persoon. De Gaykrant werkt voor deze rubriek samen met Dillen Modeling Management, het eerste modellenbureau in Nederland waar genderidentiteit geen issue is. Oprichters David Dillen en Miranda Anker hebben een platform ontwikkeld dat ruimte biedt aan modellen met een verhaal. Het bureau staat voor unieke eigentijdse mensen, mooie gezichten, excentrieke modellen en haarmodellen. 


 

Dillen Modeling Management is te vinden op Facebook, Instagram en hun website.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.