Nikolai Slisser | ProfieLHBT+

Theatre Queen Nikolai Slisser is Miss Travestie Holland 2016 en Amsterdam Pride Ambassadeur. Niki Today  – haar nom de plume  – is een theaterdier met een hart van goud. Ze geniet enorm van het zingen van mooie songs. Daarnaast heeft ze een zwak voor foute jaren ‘80 pop en dance muziek. Ze heeft drie singles uitgebracht en is bezig met het creëren van haar onewomanshow ‘Bigger is Better!’ die dit jaar in première gaat. Leeftijd? Daar vraag je niet naar bij een lady…

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Idealistisch, trouw, zorgzaam, impulsief, passievol en a complete nut case.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Marilyn Monroe omdat ze een van de mooiste vrouwen is die ooit heeft bestaan, Bette Midler omdat ze hilarisch is en tevens prachtige songs weet te brengen en Kylie Minogue omdat ze naast onwijs goed is in wat ze doet, stiekem m’n guilty pleasure is.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Genderfluid, als ik het dan een naam moet geven. Ik ben van mening dat niemand sowieso 100% mannelijk of vrouwelijk is… en wat is überhaupt mannelijk en vrouwelijk? Ik val over het algemeen op het mannelijk geslacht maar heb niet een type, dus als je ook dat wilt kaderen ben ik gay.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Voor mij is het belangrijk dat ik mezelf kan en mag zijn, al moet ik eerlijk bekennen dat ik me regelmatig aanpas naar de situatie. Het is jammer dat we nog steeds in een samenleving verkeren waarbij men voortdurend twee keer kijkt als ik een trui met glitters aantrek. Vroeger heette dat ‘creatief’ maar tegenwoordig mag ik er andere termen op plakken; desondanks wordt het nog steeds niet als ‘normaal’ gezien. Gelukkig ben ik iemand die liever ‘gek’ is dan normaal en probeer ik mij zo min mogelijk iets aan te trekken van wat mensen van mij vinden.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Het meest aantrekkelijk vind ik vaak de ogen en dan vooral de twinkeling erin. Mannen die van die ondeugende of kwajongensachtige blikken kunnen geven daar word ik helemaal nat van. Echter, ik vind het ook belangrijk dat ze open qua geest zijn en vooral ook lief en loyaal. Qua uiterlijk heb ik niet echt een type, ik kijk naar de persoon en wie iemand is en wil zijn.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Anale seks! Ik denk dat ik als hetero niet zo snel of überhaupt ooit ontdekt had hoe lekker dit kan zijn!

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Heb je even? Ik kan een enorme waslijst op noemen maar in feite komt het erop neer dat je altijd in de minderheid bent en dat altijd zo zal blijven. Iedere regel, wet of idee wordt over het algemeen vanuit een heteroseksueel standpunt bepaald. Je zal dus als minderheid altijd moeten knokken om men jouw visie te laten meewegen in een heteronormatieve samenleving.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Laten we beginnen bij de toekomst, het is namelijk een kleine moeite om in schoolboeken wat meer diversiteit te laten voorkomen. Het zou mooi zijn als de twee papa’s van jantje zes taarten moeten verdelen over drie mensjes tijdens de rekenles of dat de koningin op zoek gaat naar een bruid tijdens de poppenkast. Tevens zou het fijn zijn als het woord ‘homo’ niet meer als scheldwoord wordt gebruikt. Het lijkt misschien iets kleins maar zou zoveel kunnen beteken voor de gemeenschap.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Oh help, moet ik nu al op zo jonge leeftijd gaan nadenken over sterfelijkheid. Nou, het zou fantastisch zijn als mensen mij zien als een legende maar ik ben realistisch genoeg om me te beseffen dat men eerder over mij zal zeggen; was dat niet ene dikke Divine lookalike… Maar ik hoop dat men in ieder geval met liefde en plezier zal terugkijken op wie ik was.

10) Wat is je motto?

Motto? Nou, er zijn er zoveel waar ik naar leef! Maar als ik dan toch eentje moet noemen wat dacht je van deze: “If life gives you lemons, get out the wodka!”


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.