Podcast ‘Anoniem Intiem’ van Omroep Gelderland wint journalistieke prijs De Tegel

Onderzoeksjournalist Maarten Dallinga heeft met zijn Omroep Gelderland-podcast ´Anoniem Intiem´ De Tegel gewonnen in de categorie ‘Regio’. De vakprijzen voor de beste journalistieke producties van Nederland werden dinsdagavond uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Dallinga dook in de verborgen wereld van seksplekken in de openlucht voor mannen en maakte er voor Omroep Gelderland een vijfdelige podcastserie over. Dallinga deed maandenlang onderzoek naar zeker 10 Gelderse mannenontmoetingsplekken. In de strijd om De Tegel liet hij producties van AT5 en De Limburger achter zich. De jury noemt ‘Anoniem Intiem’ “een indrukwekkende serie die je niet meer loslaat.” Voor Dallinga is het winnen van De Tegel een jongensdroom die uitkomt: “Dit is een prachtige erkenning. Deze prijs is ook voor de drie mannen die de durf hadden om hun verhaal met mij en de luisteraar te delen.”

“Een indrukwekkende serie die je niet meer loslaat.”

Spraakmakende journalistiek

De Tegel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de categorie ‘Regio’. De organisatie nomineerde producties met naar eigen zeggen hoogwaardige, onderscheidende en spraakmakende regionale journalistiek. De berichtgeving moest bovendien van aantoonbaar groot belang zijn voor de regionale gemeenschap. Eerder won ´Anoniem Intiem´ ook al de Seks en Media Prijs 2018 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

Alle afleveringen van Anoniem Intiem zijn te beluisteren via de website van Omroep Gelderland. De podcast is ook te vinden in bekende podcastapps als Apple Podcasts, Spotify, Stitcher en Player FM.

Foto: Joeri Arkink

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.