Mijn favoriete gendervrije seksspeeltje

Genderneutraal is steeds meer een ding. Zelfs de Hema heeft genderneutrale kleding tegenwoordig. De sextoyindustrie loopt op dit gebied wel een beetje achter. Bij veel seksproducten wordt heel duidelijk omschreven dat de betreffende toy, of het glijmiddel, bedoeld is voor bijvoorbeeld vrouwen.

Glijmiddel voor mannen

Ja, sommige sextoys zijn speciaal of alleen geschikt voor een vagina of clitoris, maar het feit dat het hebben van een vulva niet automatisch betekent dat je ook een vrouw bent, is blijkbaar nog niet helemaal doorgedrongen bij de fabrikanten. Er is glijmiddel speciaal voor vrouwen. En dat zit in een wit met roze flesje. En het glijmiddel voor mannen zit in een stoere zwarte fles. De inhoud? Die is precies hetzelfde. Ik vind dat zo vorige eeuw.

Happy accident

Er zijn best veel toys die zich specifiek richten op één lichaamsdeel. Denk aan luchtdrukstimulators die alleen werken op de clitoris. En aan cockringen of prostaatstimulators. Al werkt een prostaatstimulator soms ook wel voor de G-spot. Maar er zijn ook seksspeeltjes die gewoon voor iedereen fijn kunnen zijn. Soms is dat per ongeluk. Zo testte Jay onlangs het nieuwste Fun Factory speeltje, de  Manta. Dit is een vibrator speciaal bedoeld voor de penis en zo wordt hij ook aangeprezen. Maar deze Manta bleek het ook heel goed te doen voor mijn vulva.

Er zijn ook seksspeeltjes die gewoon voor iedereen fijn kunnen zijn. Soms is dat per ongeluk.

Een happy accident, zou Bob Ross zeggen. Maar ik ben toch blij dat er ook gewoon sextoys zijn die niet voor een specifiek lichaamsdeel worden aangeprezen. Het leukste vind ik toch ook vaak dat je zelf kan bedenken wat je er mee kunt en wilt, doen. Zo is mijn favoriete gendervrije seksspeeltje de Njoy Pure Wand. Een gebogen dildo van roestvrijstaal.

“De Fun Factory Manta is een vibrator bedoeld voor de penis maar hij blijkt het ook heel goed te doen voor mijn vulva.”

Mijn liefde voor dildo’s

De ‘Njoy Pure Wand’ is een dildo. Hij doet uit zichzelf niks. Hij trilt niet, hij zuigt niet, hij geeft geen luchtdruk pulsjes af. Voor ik sextoy tester werd, onderschatte ik dildo’s altijd heel erg. Ik dacht dat een vibrator, wanneer je de vibraties niet aan zette, toch precies hetzelfde was als een dildo. Maar wat zat ik ernaast.

In vibrators moet natuurlijk altijd een motor en andere techniek zitten. Hierdoor kunnen vibrators niet alle mogelijke vormen hebben. Dildo’s kunnen dat wel. En dildo’s hebben dat ook. Omdat bij een dildo de vorm het belangrijkste is, en niet de vibraties of andere techniek, gaat ook echt alle aandacht uit naar het perfectioneren van de vorm. En serieus, wat kan dat goed zijn. Een goed gevormde dildo kan echt super stimulerend en opwindend werken. Ik kan van een goede dildo zeker net zo erg genieten als van een goede vibrator. Ja, ik hou van dildo’s.

Door de techniek In vibrators kunnen vibrators niet alle mogelijke vormen hebben. Dildo’s kunnen dat wel.

De perfecte vorm

Maar terug naar mijn favoriet, de Pure Wand. Ik vertelde net al dat er dus veel aandacht besteed wordt aan het perfectioneren van de vorm. En dat is nu precies wat de mensen bij Njoy gedaan hebben. Het ontwerpproces van de Pure Wand had heel wat voeten in de aarde. Maar daar heeft  we geleid tot perfectie..

De Njoy Pure Wand ziet er eigenlijk uit als een glimlach, met aan elk uiteinde een balletje. Het ene uiteinde is wat smaller met een wat kleiner balletje, terwijl de andere kant dus wat dikker en groter is. Dan kan je zelf bedenken welke kant bij jou past.

Het metaal voelt van zichzelf vrij koud aan, ik vind dat wel lekker eigenlijk, zeker op een warme zomerdag. Maar als je hem even in een bakje warm water legt, dan warmt hij supersnel op. En als je hem dan inbrengt, voelt dat net zo lekker als in een warm bad stappen. Alleen dan geil.

Wat je ook doet, hij doet ’t goed

Dit seksspeeltje is echt perfect om mijn G-spot te stimuleren. De vorm van de bal aan het uiteinde, maar ook de kromming, alles is gewoon perfect. Wanneer je ‘m beweegt, maakt hij zelf al die perfecte wiegende beweging die ideaal is om je G-spot mee te stimuleren. En het leuke is dat dit , ook voor een prostaat heel goed werkt. Je kan kleine bewegingen maken, iets grotere bewegingen, rustig wiegen of wat ruwer. Net wat je lekker vindt. Maar het voelt allemaal goed want hij raakt altijd het juiste plekje.

Inclusiviteit in de sextoyindustrie

De Njoy is echt mijn favoriete gendervrije sextoy. Er is nog een aantal fijne toys die goed zijn ongeacht gender of geslacht. Jay en ik hebben onlangs een vlog opgenomen met onze top vijf gendervrije sextoys.Er is echt niks mis met een toy maken speciaal voor een clitoris. Maar benoem het dan ook zo, als een toy geschikt voor mensen met een clitoris. Veel mensen worden al blij van sextoys, maar meer inclusiviteit is ook hier erg welkom. Ik hoop dat in de toekomst de seksspeeltjesindustrie beter op gaat letten hoe, en vooral voor wie toys aangeprezen worden.

De complete review over de Njoy Pure wand kan je op mijn site lezen. Daar vind  je ook de vlog over onze top 5 gendervrije toys..

Tess (& Jay)

 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.