Tulp ‘Reine de Lairesse’ symbool voor verbinding rond HIV-zorg

Zondag 7 april werd bij de Koninginne Apotheek in Amsterdam, de ‘Reine de Lairesse’ gedoopt. Deze nieuwe tulp, ter beschikking gesteld door het Tulp Festival, werd tijdens het  AmsterdamDiner 2018 geveild ten bate van het Aidsfonds. Na spectaculair oplopende biedingen verwierf Marjan Terpstra, apotheker en eigenaresse van apotheken in Amsterdam, de tulp. De tulp is vernoemd naar twee van de apotheeklocaties.

Door: Hans Prummel

Terpstra zet zich als betrokken apotheker op verschillende manieren in voor HIV-zorg. Als deelnemer aan het AmsterdamDiner draagt zij met met haar tafelgasten elke editie een steentje bij aan de opbrengst voor het goede doel. De afgelopen keer liep dat wat uit de hand; de spontane actie om de tulp te verwerven bracht maar liefst 28.000 euro op.

De actie tijdens het AmsterdamDiner om de tulp te verwerven bracht maar liefst €28.000 op.

Symbool

Deze nieuwe tulp is nu het symbool van verbinding voor de HIV-zorg in Nederland en elders op de wereld. Een bijdrage aan de volgende stap in de ontwikkeling van toegankelijke HIV-zorg wereldwijd, heeft Marjan Terpstra al in het vizier. In het najaar hoopt zij een donatie-initiatief te ontplooien dat bewustwording moet creëren over de verantwoordelijkheid om goede HIV-zorg te delen.

Foto vlnr: Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds), Marjan Terpstra (Koninginne Apotheek en Lairesse Apotheek) en Sander Allegro (Directeur AmsterdamDiner Foundation)

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.