Dé Koningsdag-happening van Amsterdam: Lekker Dwars in de Reguliers!

Het hoofdstedelijke verjaardagsfeest van onze Koning wordt na vrijdag 26 april en zaterdag 27 april nooit meer hetzelfde. Want op die avond en dag vindt er in de Reguliersdwarsstraat een feest plaats dat niet alleen het enige, échte Koningsdag-evenement in de binnenstad zal zijn, maar ook een happening wordt waar heel Nederland weer aan toe is.

Door: Hans Prummel

De Reguliersdwarsstraat heeft wat uitgaan betreft een lange historie. Het Soho van Nederland heeft per vierkante meter meer fijne en unieke horecagelegenheden dan waar dan ook. De elektronische dansmuziek, zoals we die nu nog steeds in de weekenden omarmen, is hier ontstaan. Want de RoXY was nog niet open, toen in de Richter (nu Soho)  al acid house en garage music werd gedraaid. Maar nog belangrijker misschien dan de muzikale achtergrond van de ‘Reguliers’ is het feit dat de straat altijd wijd open heeft gestaan voor seksuele en genderdiversiteit. Denk aan al de beroemde gay bars die gevestigd waren en zijn op deze unieke plek in de Amsterdamse binnenstad.

Musical director DJ Rob Boskamp

Jezelf zijn

Vrijheid, openheid en acceptatie is in de loop der jaren synoniem geworden met de Reguliersdwarsstraat. De organisatie van het Lekker Dwars In de Reguliers Koningsdag evenement heeft besloten om een feest te geven waar iedereen, maar dan ook iedereen welkom is. Of je nu gay of hetero bent, lang of klein, blank of zwart, dik of dun, de Reguliers staat op 26 en 27 april wagenwijd voor je open. Waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en je veilig kunt voelen. Voor dat feest zorgt een ijzersterkte line-up die muzikaal net zo breed en verrassend is als het evenement zelf. Musical director is niemand minder dan de internationale dance-pionier, producer en DJ Rob Boskamp, die zelf ook zal draaien op beide dagen. Met zijn perfecte neus (en oren) voor wat goed, nieuw, verrassend en divers op zich is, is hij samen met de organisatie tot het gaatje gegaan om te komen tot een afgewogen, perfecte muzikale bezetting.

Gratis

Samen met het publiek maken de artiesten en DJ’s, bijgestaan door dansers en drag queen performances, van de Koningsdag één grote, swingende, ondeugende, zalige smeltkroes. Nagenoeg alle horeca-gelegenheden van de straat werken mee en presenteren de grootste bar die ooit verrezen is in Nederland. Het kan het niet anders dat de 26e en 27e april twee dagen worden om nooit te vergeten. Iedereen is welkom op Lekker Dwars In De Reguliers. De entree is natuurlijk voor iedereen gratis!

Deelnemers

Koningsdag 2019 in de Reguliersdwarsstraat wordt georganiseerd door de volgende horeca en retail: Artem Bodyware, Bariloche, Baibua Thais Eethuis, Club EXIT, Coffee Concepts, Dynasty, Duke of Tokyo , El Encanto, Garlic Queen, Genroku, Genki Garden, Hunters Sports Cafe, Il Primo, Lion Noir, Middle Eat, Norling, NYX, Rose’s by Sal, Pasta Factory, Phutakun, Pizza Hart, Saturnino, Sichuan Food, SoHo, Taboo & Taboo Kantine, The Shirt Shop, The Big Apple, Toppers Café, Verona, Vegan Junk Food Bar (downtown), WhoCares.

Lekker Dwars op Facebook


De Gaykrant is mediapartner van de Reguliersdwarsstraat / Secret Village Amsterdam 

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.