Anne Fleur Dekker | ProfieLHBT+

Anne Fleur Dekker (24) is geboren en getogen in het Gooi en woont daar nog steeds. Ze studeerde aan de kunstacademie en is regelmatig te zien als opiniemaker in talkshows en TV-programma’s. Ze werkt momenteel aan haar debuutroman.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Oeh! Ik vind het fijn dat ik wel creatief ben en sociaal kan zijn met heel veel verschillende mensen. En ik ben wel dapper, soms.  Hoewel, ik heb vooral weinig te verliezen.

Verder ben ik een enorme chaoot. Dat is niet per se positief.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Mijn moeder, omdat ze altijd doorgaat bij tegenslag en haar eigen weg heeft gevolgd.

Verder heel veel vrouwelijke historische figuren die deden wat ze willen en zich van niemand wat aantrokken (waar we helaas te weinig over leren). Zoals Frida Kahlo en Amelia Earhart.  Verder ben ik wel tegen het (vals) idoliseren van mensen.

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik ben geboren als vrouw en ik voel me een vrouw. Ik voel me zowel seksueel als romantisch aangetrokken tot mannen en vrouwen.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Nee, maar het is wel een belangrijk onderdeel van me. Maar niet het belangrijkste onderdeel van mijn identiteit. Ik vind het soms wel vervelend dat mensen altijd denken dat ik heteroseksueel ben, en ik heb dan vaak het gevoel dat ik me daarover moet verdedigen. Zowel in hetero- als in LHBT-kringen heerst er nog veel onbegrip over biseksualiteit.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Humor en ambitie, op een leuke creatieve manier. Niet op de arrogante manier.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Vrij veel van mijn beste vrienden zijn niet-hetero en ik voel me  vaak thuis in de community.
Verder is het gewoon een seksuele geaardheid, dat is niet per se positief of negatief.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

De (over)seksualisering van twee vrouwen samen. En nare reacties en gescheld op straat als ik met een meisje ben. Daarnaast zou ik in de meeste landen mijn seksualiteit niet durven openbaren.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Ik vind dit zo lastig. Anti-LHBT geweld zou harder gestraft en vervolgd moeten worden. Daarnaast zou verregaande voorlichting op (alle) scholen verplicht moeten worden. Wellicht zou er ook zoals nu met het rijbewijs er een soort ‘puntensysteem’ moeten komen waarbij notoire homofoben een verplichte cursus moeten gaan volgen, of zo iets. Maar ik heb geen idee hoe je dat praktisch gezien zou moeten handhaven.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die geliefd was bij haar vrienden en voor hen klaarstond. Mijn vrienden zijn het allerbelangrijkste voor me.

Daarnaast zou ik het leuk vinden als mijn projecten niet compleet in de vergetelheid raken.

10) Wat is je motto?

Het leven is een feessie, maar je moet wel zelf de slingers ophangen (kots).

of:

‘Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together.’ Dat is een mantra die ik iedere morgen een paar keer voor mezelf herhaal terwijl ik in de spiegel kijk. Anders kom ik niet op gang.



Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.