LHBTI-beweging boos over ambitieloos actieplan tegen geweld

Belangenorganisaties COC, TNN en NNID zijn boos over het ambitieloze ‘actieplan’ tegen anti-LHBTI geweld dat minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid) op 2 april naar de Tweede Kamer stuurde. De organisaties vragen de Kamer om de minister hierover op het matje te roepen en verdergaande maatregelen tegen geweld te eisen.

De belangenorganisaties hadden de regering gevraagd om een actieplan tegen anti-LHBTI geweld omdat veel LHBTI’s te maken krijgen met geweld om wie ze zijn. Jaarlijks worden minder dan tien daders voor LHBTI-discriminatie veroordeeld. In het actieplan dat de regering op 2 april naar de Kamer stuurde, worden nauwelijks nieuwe maatregelen tegen anti-LHBTI geweld aangekondigd.

Bron: coc.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.


 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.