Doodstraf dreigt voor homo’s in Brunei

In het Aziatische oliestaatje Brunei dreigt vanaf volgende week de doodstraf voor homo’s, biseksuelen en lesbiennes. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

Volgens Amnesty treedt op 3 april strenge islamitische sharia-wetgeving in werking in Brunei. Die zou bepalen dat mensen die seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht, gestenigd moeten worden. Ook zou bijvoorbeeld mensen die iets stelen in het uiterste geval amputatie van een lichaamsdeel kunnen worden opgelegd. De wetgeving zou alleen gaan gelden voor moslims. Op grond van de bestaande wetgeving zijn homoseksuele handelingen al strafbaar, met maximaal 10 jaar gevangenisstraf.

Ook Amnesty reageert boos op de dreigende wetgeving. “Om zulke wrede en onmenselijke straffen in te voeren is an sich al verschrikkelijk”, zegt een Brunei-onderzoeker van de mensenrechtenorganisatie. Ze voegt daaraan toe dat Brunei sommige zaken niet eens als misdrijf moet zien. “Waaronder seks met iemand van hetzelfde geslacht. Brunei moet hun plannen voor deze straffen onmiddellijk stopzetten.”

Bron: RTL Nieuws


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.