Platform Dordtse Kerken kiest eigen regenboogvlag

Dordrecht Pride organiseerde op 15 maart een LHBTI-congres in de Grote Kerk. Tijdens deze bijeenkomst werd een nieuwe vlag gepresenteerd, waarmee een positief gebaar richting homo’s, lesbiennes en transgenders wordt gemaakt. Burgemeester Kolff en minister Ingrid van Engelshoven (emancipatie) waren er ook bij en probeerden tijdens dit congres tot een verdrag te komen, zodat de LHBTI-ers zichzelf prettig voelen binnen de kerk.

Na de ophef over de Nashville-verklaring, is de regenboogvlag een gevoelig punt. Door deze nieuwe vlag willen de kerken een gebaar maken waarbij alle kerken en LHBTI-ers zich fijn voelen. De nieuwe vlag is een initiatief van het Platform Dordtse Kerken. De boodschap is in ieder geval: in de kerk doet het er niet toe hoe je geboren wordt, maar hoe je je leven inricht.

Lees hier meer. 


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.