Movies that Matter Festival biedt speciaal LHBT+ programma

Van 22 tot en met 30 maart vindt het Movies that Matter Festival weer plaats.  Het festival vraag aandacht voor het feit dat rechten van LHBT+ ers wereldwijd met voeten worden getreden. Dit jaar wordt daarom een kleurrijk programma aangeboden vol sprankelende films met nagesprekken over het recht om jezelf te mogen zijn. 

Door: Hans Prummel

JOSÉ
Li Cheng, Guatemala 2018, 85 min.

Het leven van de jonge José verandert van de ene op de andere dag wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Luis, een migrant uit het Caribisch gebied. José is op slag verliefd en de twee starten een relatie. Het zou een simpel liefdesverhaal kunnen zijn, ware het niet dat José en Luis in Guatemala wonen, waar homoseksualiteit een groot taboe is. Prachtig intiem portret van een adolescent, die zoekt naar zijn identiteit en plaats binnen de samenleving.

Lees hier meer.


THE MISEDUCATION OF CAMERON POST 
Desiree Akhavan, Verenigde Staten 2018, 91 min.

Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. Sprankelende boekverfilming speelt zich af in de jaren negentig.

Lees hier meer. 


RAFIKI
Wanuri Kahiu, Kenia, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Libanon 2018, 83 min.

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,” maar Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Ze helpen elkaar om hun dromen te verwezenlijken, wat niet altijd gemakkelijk is in de conservatieve omgeving waarin ze leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid.

Lees hier meer

 


•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.