LHBT-ondersteuningsbrieven regelmatig geweigerd door IND

Regelmatig worden ondersteuningsbrieven van LHBT-organisaties afgewezen door de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) bij een asielaanvraag. Een verklaring hiervoor is dat de IND stelt dat de betreffende organisaties baat hebben bij een positieve uitkomst van die asielaanvraag en daarom niet objectief zouden zijn. Het LGBT Asylum Support heeft staatssecretaris Mark Halbers inmiddels om opheldering gevraagd, omdat het niet accepteren van ondersteuningsbrieven in strijd is met de nieuwe werkinstructie voor de IND.

Lees hier meer. 


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.