Winq Diversity Awards voor Raymi Sambo, Sandro Kortekaas, Trainbow en #SorryJohan

Raymi Sambo maakt  al jarenlang taboedoorbrekende interactieve theatervoorstellingen over heikele thema’s. De acteur maakte het afgelopen jaar zijn regiedebuut als filmregisseur met de all black cast-productie ‘Aan niets overleden’. Het drama is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal en vertelt over de schaamtecultuur rondom aids binnen de Surinaams-Antilliaanse gemeenschap.

Door: Hans Prummel

De theater- en filmmaker won in oktober al de Spotlight-award in het kader van de Black Achievement Month. De New Horizons Diversity Award, voor mensen die zich inzetten voor LHBT+ ers die hun eigen land hebben moeten ontvluchten vanwege hun geaardheid, ging naar lobbyist Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support.

De Gender Diversity Award, die zich inzet voor de maatschappelijke acceptatie van transpersonen, werd uitgereikt aan activist Bregtje Visser. De Local Diversity Award, voor kleine lokale initiatieven op het gebied van LHBT+-acceptatie, werd toegekend aan het project Gay op Flakkee. De stichting zet zich in voor tolerantie jegens LHBT+ers op het eiland Goeree-Overflakkee, waar homoseksualiteit vanwege het geloof van veel inwoners nog steeds erg gevoelig ligt.

#SorryJohan: het antwoord van duizenden LHBT+ ers die online hun coming out-verhalen deelden.

#Sorryjohan

De Youth Diversity Award werd toegekend aan het project #SorryJohan, waarmee Voetbal Inside-presentator Johan Derksen werd aangesproken op zijn veelvuldige opmerkingen over homoseksuelen. Veel critici verwijten hem homofobie; zijn reactie dat homo’s die niet uit de kast durfden te komen zich aanstelden, werd beantwoord door vele duizenden LHBT+ ers die online hun coming out-verhalen deelden.

Verder gingen er prijzen naar Trainbow, het diversiteitsnetwerk van de Nederlandse Spoorwegen dat tien jaar bestaat, en de HEMA, vanwege zijn baanbrekende regenboogcampagnes.

Foto: (c) MediMANsion / Winq

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.