TRINXX, Belgische mannen op hoge hakken halen finale ‘Holland’s Got Talent’

Trinxx​, een Vlaamse dansact bestaande uit Mr. Gay Belgium​ 2016 Raf Van Puymbroeck​ (24) uit Antwerpen, Bert Van Compernolle​ (23) uit Sint-Niklaas en Maxime Jottay​ (18) uit Antwerpen, heeft de finale van Holland’s Got Talent​ op RTL 4​.

De jongens dansen op hoge hakken om aan te tonen dat iedereen zichzelf zou moeten kunnen zijn. Ze willen met hun act dan ook de genderstereotypen aankaarten en opkomen tegen homofoob en transfoob geweld, iets dat jammer genoeg nog te vaak voorkomt. De groep kreeg door hun deelname op social media veel positieve maar ook heel harde en homofobe reacties. “Die negatieve commentaren tonen aan dat een act zoals Trinxx nog steeds nodig is en dat we onze boodschap ‘Dare To Be Different’ moeten blijven uitdragen. Het motiveert ons nog meer!”, zegt Van Puymbroeck.

Jurylid Paul de Leeuw​ was meteen verkocht. “Ik vind dit natuurlijk gewéldig”, zei hij al tijdens hun eerste auditie. “Jullie dansen beter op hakken dan veel vrouwen”, heeft jurylid Dan Karaty er nog aan toe te voegen. “Heel toffe en moeilijke choreografie ook, goed gedaan.”

Op zaterdag 16 maart nemen ze het in de live finale op tegen nog 7 andere acts.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.