Mode-ontwerper Karl Lagerfeld overleden

De bekende Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Neuilly-sur-Seine. Hij was jarenlang de hoofdontwerper van het Franse modehuis Chanel. Bovendien was Lagerfeld een zeer herkenbare persoonlijkheid met zijn zonnebril, hooggesloten witte boord, zwart maatpak en waaier.

Nadat zijn partner in 1989 overleed bleef Lagerfeld jarenlang alleen, totdat de witte kat Choupette in 2012 in zijn leven kwam. Naast het ontwerpen van mode werd deze kat zijn nieuwe grote liefde.

Karl Lagerfeld was al enige tijd ziek. Hij was dan ook opvallend afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie begin 2019 en brak daarmee een traditie van meer dan 35 jaar.

Lees meer op nu.nl


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.