Nick van Gerven | ProfieLHBT+

Nick van Gerven (20) werd geboren in Utrecht en is daar ook opgegroeid. Hij studeert nu Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Ook woont Nick sinds een half jaar samen met zijn vriend. Nick is muzikaal en dus veel bezig met muziek: zingen, pianospelen, gitaar en veel luisteren natuurlijk! Ook houdt hij van koken, bakken en reizen. Zo is hij al vier keer in Australië geweest en heeft daar ook vijf maanden gewoond. Nick wil graag zo veel mogelijk van de wereld zien.

1) Wat zijn je belangrijkste karaktereigenschappen?

Ik ben erg meelevend en wil het anderen altijd naar de zin maken. Soms komt dit in de weg te staan van wat goed voor mezelf is. Ook ben ik een extreme perfectionist. Ik ben aardig, liefdevol, een beetje ongeduldig en kan soms lekker dingen uitstellen.

2) Wie zijn de grootste voorbeelden in jouw leven?

Er zijn redelijk wat mensen die mij geholpen hebben met het uitvinden van mijn genderidentiteit, zoals Chandler Wilson, Ash Hardell, Chase Ross en Gabriel Reséndez (op instagram Truewolfdad) en nog wat van die influencers. Zij hebben me laten zien dat er zo veel manieren zijn om je gender te uiten. Daarnaast is mijn vriend een groot voorbeeld voor mij. Hij heeft een ongeluk gehad toen hij jong was en er was er een kans dat hij een kasplantje zou worden, maar hij is helemaal hersteld. Hij heeft zo veel doorzettingsvermogen; dat is echt een voorbeeld voor mij

3) Hoe identificeer je jezelf in gender en seksualiteit?

Ik identificeer me als non-binary transmasculine panseksueel. Voor mij betekent dit dat ik me geen man en geen vrouw voel, maar ergens erbuiten, met een beetje meer mannelijke kant. Ook betekent dit dat ik op iemand val ongeacht genderidentiteit of genderexpressie.

4) Vind je het belangrijk om jezelf ook als zodanig te profileren naar anderen toe?

Soms, dit is heel erg afhankelijk van de situatie. Ik presenteer me meestal mannelijk in mijn genderexpressie, maar vind toch niet dat ik in het hokje “man” pas. Ik vind het vooral vervelend als mensen zeggen dat er alleen man en vrouw is en niks anders. Dan vind ik het soms erg belangrijk om te laten zien dat er wel wat anders bestaat.

5) Wat vind je het meest aantrekkelijk in een andere persoon?

Ik vind persoonlijkheid het allerbelangrijkste, en dan vooral medeleven, respect en humor. Wat ik ook erg belangrijk vind, is dat iemand echt zichzelf is en ook zichzelf kan zijn.

6) Wat is het meest positieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Het gevoel dat de hele community me geeft, hoe (bijna) iedereen elkaar steunt en men weet wat je doormaakt.

7) Wat is het meest negatieve dat je ooit hebt ondervonden aan niet-hetero zijn?

Als ik met mijn vriend over straat loop, worden we regelmatig nageroepen of uitgelachen en dat doet toch wel pijn.

8) Wat zou er per morgen gedaan moeten worden om de positie van LHBT+’ers te veranderen?

Er moet minder aan gatekeeping gedaan worden bij transgender personen en non binaire mensen. Er moet meer zorg beschikbaar komen en er moet veel meer voorlichting over gender en seksualiteit gegeven worden op scholen om de acceptatie te bevorderen.

9) Hoe zou je het liefst herinnerd willen worden?

Als iemand die altijd klaar staat voor anderen, die niemand veroordeelt om wie die is (tenzij je anderen niet respecteert, dan kom je er bij mij niet in) en als iemand die op zijn minst geprobeerd heeft de wereld een iets betere plek te maken.

10) Wat is je motto?

Doe wat je graag wil doen en vindt uit wat jou beter maakt, je hebt je hele leven nog om te werken, dus geniet nog zo veel mogelijk van het leven.


Marcel Proust kennen we onder andere van zijn beroemde vragenlijst (questionnaire) aan de hand waarvan een beeld van een persoon ontstaat in wat we vandaag de dag ‘soundbites’ zouden noemen. Door de jaren heen hebben verschillende beroemdheden de vragenlijst ingevuld. De Gaykrant bevraagt in ProfieLHBT+ aan de hand van een eigen variant op de vragenreeks steeds een persoon die zich onderdeel voelt van de regenboogcommunity. Beroemd of niet beroemd, rijk of arm, spierwit of pikzwart (m/v): alle LHBT-ers komen in aanmerking.

Ook meedoen? Mail dan naar info@degaykrant.nl

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

One thought on “Nick van Gerven | ProfieLHBT+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.