‘Tachtig procent binnen het Vaticaan is homo’

In het boek ‘Sodoma. Het geheim van het Vaticaan’ beweert de Franse schrijver en socioloog Frédéric Martel dat vier op de vijf priesters binnen het Vaticaan homoseksueel zou zijn. Voor zijn boek interviewde hij tientallen kardinalen, bisschoppen en meer dan tweehonderd priesters en seminaristen, waarvan de meesten anoniem willen blijven. Het beeld dat geschetst wordt, staat in schril contrast met de kritische toon die vanuit het Vaticaan naar homoseksualiteit in het algemeen wordt aangeslagen.

Sodomie. Het geheim van het Vaticaan, Frédéric Martel, uitgeverij Balans


Reindert Meutstege (1967) van ReinArt Cartoons tekent al sinds 2008 wekelijks de Roze Cartoon voor de website van COC Deventer en omstreken. Hijzelf is ook actief bij die website betrokken en wil met de cartoon actueel roze nieuws met een knipoog presenteren. Het is een goed excuus om ter inspiratie het nieuws van binnen- en buitenland te volgen en bovendien helpt het om een creatief brein scherp te houden.

 

•••

Adverteren op Gaykrant en daarmee onafhankelijke journalistiek met een regenboograndje mogelijk maken?

Klik hier voor meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.